Året ifølge Pilou Asbæk: »At insistere på sit nærbillede over for Scarlett Johansson, er det mest hardcore politiske spil, jeg har oplevet«

Året ifølge Pilou Asbæk: »At insistere på sit nærbillede over for Scarlett Johansson, er det mest hardcore politiske spil, jeg har oplevet«
Foto: Ian Gavan / Getty Images

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for film, musik, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag er stafetten sendt videre til Pilou Asbæk, der har haft et stort internationalt år med roller i ’Game of Thrones’ og ’Ben-Hur’ og optagelser til storfilmen ’Ghost in the Shell’, som kommer ud næste år og har Scarlett Johansson i hovedrollen.

Hvad vil du huske 2016 allermest for?
»Helt personligt var det fem en halv måned i New Zealand, hvor vi indspillede ’Ghost in the Shell’. Der er noget vanvittigt i at hive sin lille familie over på den anden side af Jorden og bede dem om være der for én, men det giver også en kolossal kraft at stå sammen som familie. Det giver simpelthen så meget energi og glæde og kærlighed… og skænderi, haha!

Hvilken oplevelse fra optagelserne står klarest i erindringen?
»Noget af det, jeg virkelig husker, er at stå klokken to om natten med de dygtigste filmfolk og så insistere på, at man skal have lavet sit nærbillede, selvom vi er gået to timer over, og Scarlett er på vej ud. At stå foran 200 mennesker og insistere over for en producent og en instruktør og en indspilningsleder og sige: ’Jeg forlader ikke settet, før vi har lavet mit nærbillede’. Det er noget af det mest hardcore politiske spil, jeg nogensinde har oplevet.

MV5BYTM0NDI5YWMtOTE3NC00YTEyLWI3YzctZGRhNmI4NWEyNmZkL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,99
‘Ghost in the Shell’

Når du er på settet, er det 100 procent din egen kamp. Det er ikke ligesom ’Entourage’, hvor der står en Ari Gold. Og man skal forstå situationen, fordi det lyder jo krukket, men jeg gør det for filmens bedste. Der er nogle tekniske ting, der gør, at scenen ikke går op, hvis mit nærbillede ikke bliver filmet. Og jeg fik da også opbakning af Scarlett Johanssen, som stod og nikkede og sagde, ’jeg bliver’«.

Hvilket nyt talent imponerede dig særligt?
»Der er ingen tvivl om, Elliott (Crosset Hove, der har været med i ’I blodet’ og ’Forældre’, red.) har haft et stort år, men vi kollegaer har vidst i mange år, at han er et stort talent. Han var med i ’9. April’, jeg har set ham i en masse kortfilm, og han er en fantastisk, meget ydmyg og sympatisk ung mand med et gudsbenådet talent.

Og så har jeg lige set ’Underverden’ (premiere 19. januar, red.). Jeg er på røven over Dar Salim, jeg er på røven over Ali Sivandi i den film. Og Dulfi (Jabouri, red.) bringer så meget intensitet. Jeg er pissestolt over de drenge. Og det er ikke til at tro, at de har lavet den for kun 12 millioner«.

Hvis du skulle give én serie fra i år videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»Jeg har lyst til at sige mine to små scener i ’Game of Thrones’, men det bliver alt for krukket, haha!

Men ellers… Jeg har lyst til at vise dem ’Fuller House’ og sige: Undskyld, undskyld, undskyld. Jeg har set alle afsnittene og siddet og grint, fordi det var en del af min ungdom. Men ellers er ’Stranger Things’ den serie, jeg tager med mig fra i år. Sindssygt fed – jeg åd den på to dage og tilslutter mig koret af dem, der siger, at den er en homage til alt det, jeg elskede, da jeg var yngre.

'Game of Thrones'
‘Game of Thrones’

Jeg er til gengæld ikke helt hoppet på ’Westworld’, selvom jeg holder meget af Sidse (Babett Knudsen, red.). Den er lidt pseudo-agtig, sådan oplever jeg det i hvert fald – men måske er det, fordi jeg ikke er klog nok til at gennemskue alle finesserne«.

Var der et øjeblik i 2016, hvor du virkelig var på gyngende grund?
»At sidde til Oscar-festen og kigge ned og se Tobias og hans kone Caroline sidde blandt de nominerede instruktører i en lille loge. Det er nok det tætteste, jeg har været på at græde i år. Det var afslutningen på et parløb og en trilogi mellem Tobias og jeg,’R’, ’Kapringen’ og ’Krigen’. Jeg håber af hele mit hjerte, at vi kommer til at lave noget sammen igen i fremtiden, men det bliver ikke de næste mange år. Det var et kunstnerisk kapitel, der lukkede mellem os to. Og det kunne jeg mærke den aften«.

Hvordan var det at være til Oscar-festen?
Du må ikke citere mig for det her…. jo, det må du gerne: Det var det første Oscar-show, jeg nogensinde har set! Og hvis jeg skal være helt ærlig, så jeg næsten heller ikke showet denne gang, for jeg stod i baren. Men det var fucking fedt. Så kigger man til venstre, der står Leonardo DiCaprio, så kigger du til højre, der står Matt Damon. Det var sgu sjovt.

Var det en god bar?
»Ja, er du sindssyg, de laver gode drinks i L.A. Det er altså ikke sådan nogle små to centiliters drinks som i Danmark«.

Læs også: Alt om året der gik – kåringer, tilbageblik og interviews

Læs også: Stort interview med Pilou Asbæk – »Jeg er nødt til at bruge større knapper end Ulrich Thomsen«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af