Brie Larson undlod at klappe af Casey Afflecks Oscar-sejr

Brie Larson undlod at klappe af Casey Afflecks Oscar-sejr
Brie Larson klar til at uddele prisen for bedste mandlige hovedrolle til Casey Affleck. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Brie Larson vandt en Oscar sidste år for sin rolle i ‘Room’, hvor hun spiller en pige, der bliver kidnappet og misbrugt af en mand.

Siden har hun engageret sig i kampen for at hjælpe kvinder, der har været udsat for seksuelt misbrug, og det har gjort denne Oscar-sæson akavet for hende.

Som sidste års kvindelige vinder har hun nemlig haft til opgave at overrække flere priser til dette års mandlige sejrherre i skuespilkategorien. Og det har i flere tilfælde, senest ved søndagens Oscar, været Casey Affleck, der i 2010 blev anklaget for sexchikane af to kvinder i forbindelse med mockumentary-filmen ‘I’m Still Here’.

Under Oscar-showet undlod Brie Larson at klappe af Casey Affleck, efter hun havde overrakt ham prisen. Hun har ikke selv bekræftet, at det var en bevidst protesthandling, men det er der en hel del, der tyder på. Resten af salen klappede i hvert fald, mens hun undgik at stemme i.

Læs også: Oscar-showet modbeviste alle dine fordomme – og bekræftede én

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af