Scarlett Johansson reagerer på whitewashing-kritik af ‘Ghost in the Shell’-rolle

Scarlett Johansson reagerer på whitewashing-kritik af ‘Ghost in the Shell’-rolle

Selvom ’Ghost in the Shell’ først har amerikansk premiere i næste måned, har der længe været diskussioner om, hvorvidt Hollywood har hvidvasket filmatiseringen af den japanske kulttegneserie.

Med Scarlett Johansson som cyborgen Major Motoko Kusanaqi, som både i tegneserien og i tegnefilmen er en japansk kvinde, har fans verden over langet ud efter valget af en hvid person til en ikke-hvid rolle.

Instruktøren bag filmen, Rupert Sanders, har udtalt, at han caster ud fra sin mavefornemmelse, og at Scarlett Johansson blev valgt, da hun, efter hans mening, er vores generations største kvindelige skuespiller, der som en kamæleon formår at indfange rollen som Motoko Kusanagi til perfektion.

Johansson selv har nu også uddybet sin holdning til kritikken: »Jeg ville aldrig lade, som om jeg spillede en person af en anden race«, udtaler hun til Marie Clarie og fortsætter: »Diversitet er vigtigt i Hollywood, og jeg ville aldrig spille en rolle, jeg følte var stødende«.

Til Collider har hun tidligere udtalt: »Jeg tror, at når du har en karakter, der er så elsket, vil folk altid have en masse holdninger til karakteren, som de elsker, er opvokset med, inspireret af og så videre. Jeg forsøger at skabe en ny start og følge mine instinkter for karakteren, og jeg håber at kunne give denne karakter den integritet, som folk forventer«.

Instruktøren bag tegnefilmen fra 1995, Mamoru Oshii, har udtalt, at han bakker op om valget af Johansson.

’Ghost in the Shell’, der også har Pilou Asbæk på rollelisten, får dansk premiere den 6. maj.

Læs også: Hollywood whitewashing: Scarlett Johansson som japansk cyborg i ‘Ghost in The Shell’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af