Barry Jenkins og Damien Chazelle taler ud efter Oscar-fadæse: »Det var på en måde pragtfuldt«

Barry Jenkins og Damien Chazelle taler ud efter Oscar-fadæse: »Det var på en måde pragtfuldt«
Barry Jenkins under Oscar-showet (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

At ’La La Land’ blev kaldt op på scenen i stedet for ’Moonlight’ ved Oscarshowets uddeling af prisen for bedste film, er allerede gået over i historien.

Og nu har instruktørerne bag de to film, Damien Chazelle og Barry Jenkins, udtalt sig om hændelsen for første gang.

»Det var rodet, men på en måde også pragtfuldt«, fortæller Jenkins til Variety og fortsætter: »Det var de her to grupper af mennesker, som var sammen i et splitsekund. Der er billeder af mig, der krammer Jordan (en af producerne på ’La La Land’, red.) og Adele (producer på ’Moonlight’, red) har sin arm på min skulder. Det er, hvad øjeblikket handlede om«.

Ud over forvirringen var scenen fyldt med kærlighed. De to filmhold er kommet tæt på hinanden i den lange awards season frem mod Oscar. De havde verdenspremiere med kun to dages mellemrum, og Chazelle og Jenkins mødte hinanden til ’Moonlight’s premiere på Telluride, hvor ’La La Land’ også blev vist. Efter de havde set hinandens film, dannede de et venskab og en dyb respekt for hinanden.

»Man kunne føle den. Den var så smuk«, siger Chazelle om ’Moonlight’, mens Jenkins siger om ’La La Land’: »Jeg havde ikke været i L.A. i noget, der ligner to måneder, på det tidspunkt. Den fik mig til at føle nostalgi for L.A., som jeg ellers aldrig har følt før«.

I prisræset har mange forsøgt at skabe en modpol, hvor ‘La La Land’ blev sat i boks som en reaktionær og substansløs ‘hvid’ film mod den progressive film om at være sort og homoseksuel. Men denne konflikt har altså ikke været fremtrædende blandt filmenes bagmænd.

»Det er underligt at være venner med nogle, hvor man alligevel føler, at der er en kamp, hvilket jeg tror er normal Oscar-natur«, siger Chazelle og fortsætter: »Så det var dejligt at opleve den myte en lille smule på den store scene«.

Læs også: Her er takketalen, ‘Moonlight’-instruktøren aldrig fik givet

Læs også: De ansvarlige for Oscar-skandalen er blevet fyret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af