Her er takketalen, ‘Moonlight’-instruktøren aldrig fik givet

Her er takketalen, ‘Moonlight’-instruktøren aldrig fik givet
Instruktør Barry Jenkins og manden bag det teaterstykke, 'Moonlight' er baseret på, Tarell Alvin McCraney på scenen under Oscar-showet. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Den overraskende afslutning på søndagens Oscar-show gav producerne bag ‘La La Land’ rigeligt tid til at takke akademiet for en pris, de ikke havde vundet, mens aftens egentlige vindere ikke fik ytret mange ord, inden showet var forbi.

‘Moonlight’-instruktøren Barry Jenkins, der egentlig vandt for bedste film, måtte i stedet levere en kort takketale med ordene: »Selv i mine drømme kunne det her ikke være sandt. Men til helvede med drømme! Jeg er færdig med det, for det her er sandt«. En tale, der var effektiv i sit smalle format, men som dækkede over en mere udførlig tale fra instruktøren.

I et interview med Entertainment Weekly delte Jenkins den takketale, han aldrig fik sagt på vinderaften: En kort og præcis hyldest til unge drenge som ham selv og ‘Moonlight’s hovedperson Chiron, der igennem filmen vokser op i Miamis ghetto og kæmper med sin seksualitet og hårde opvækst.

»Tarell Alvin McCraney (filmens manuskriptforfatter, red.) og jeg er det her barn. Vi er Chiron. Og du tror ikke, at det barn vokser op til at blive nomineret til otte Oscars. Det er ikke en drøm, han er tilladt at have. Jeg føler det stadig selv sådan. Jeg troede ikke, det var muligt. Men nu ser jeg andre mennesker se på mig, og hvis jeg ikke troede på, at det var muligt, hvordan skulle de så? Men nu er det sket. Så hvad jeg tænker om muligheder, kan vi lige så godt tage af bordet. Det her er sket«.

Jenkins’ tale havde uden tvivl været en rørende afslutning på en vellykket Oscar-aften, men som vi alle ved nu, havde skæbnen andre planer.

Læs mere: Oscar-fadæsens menneskelige fejl kan skyldes et backstage-tweet

Læs også: Oscar-showet modbeviste alle dine fordomme – og bekræftede én

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af