Fra James Bond til ‘Pinocchio’ – Sam Mendes instruerer ny live-action Disney-film

Fra James Bond til ‘Pinocchio’ – Sam Mendes instruerer ny live-action Disney-film

Disney sprøjter live-action-filmatiseringer af sine tegnede klassikere ud på samlebånd i disse år, hvor Bill Condons ‘Skønheden og Udyret’ senest har indtjent svimlende 1,2 milliarder dollars på verdensplan.

Ikke overraskende flokkes både prominente instruktører og stjerner til fadet for at få en bid af kagen og Disney-mytologiens fandyrkelse, og mens Kenneth Branagh og Jon Favreau tidligere har pustet liv i henholdsvis ‘Askepot’ og ‘Junglebogen’ med stor succes, arbejder Tim Burton og Guy Ritchie i skrivende stund på live-action-versioner af ‘Dumbo’ og ‘Aladdin’.

Nu forlyder det så, at den Oscar-vindende engelske instruktør Sam Mendes (‘American Beauty’, ‘Skyfall’, ‘Spectre’) er klar til at sætte sit kunstneriske fingeraftryk på ‘Pinocchio’ for Disney.

Historien om dukkemageren Geppettos træfigur der drømmer om at blive »en rigtig dreng«, udspringer af italienske Carlo Collodis særdeles dystre eventyr fra 1883, der dog i Disney’s tegnefilm fra 1940 fik en mere børnevenlig dramaturgisk makeover.

‘Pinocchio’ er en af Disney’s mest populære og anmelderroste klassikere, hvorfor det er forståeligt, at selskabet har peget på en af filmbranchens største navne til at forvalte arven i live-action-regi. Hvem der der skal spille Pinocchio og Geppetto er endnu uvist.

Foruden ovenstående titler arbejder Disney desuden på live-action-udgaver af ‘Løvernes Konge’ (med Disney-darling Jon Favreau i instruktørstolen), ‘Mulan’, ‘Den lille havfrue’ og filmen om ‘101 dalmatiner’-skurkinden Cruella De Vil, spillet af Emma Stone.

Læs også: ‘Skønheden og Udyret’ – En fryd for Disney-elskende hjerter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af