Sofia Coppola forklarer, hvorfor hun smuttede fra ‘Den lille havfrue’

Sofia Coppola forklarer, hvorfor hun smuttede fra ‘Den lille havfrue’

Engang for længe siden skulle H. C. Andersens fortælling om den lille havfrue filmatiseres. I 2014 blev selveste Sofia Coppola tilknyttet projektet, men et års tid senere forlod hun det pludselig igen under mystiske omstændigheder.

Sidenhen har der ikke været meget nyt om, hvorvidt ‘The Little Mermaid’ rent faktisk bliver til noget. Men nu har Coppola fortalt i flere detaljer, hvorfor det i hvert fald ikke blev hende, der tog den dystre fortælling til det store lærred i en liveaction-udgave.

Ved et specialevent under navnet An Evening with Sofia Coppola i Lincoln Center i New York fortalte Coppola om sin karriere. Og udover hendes succeser som ‘Somewhere’, ‘Lost in Translation’ og ‘The Virgin Suicides’ fortalte hun også om komplikationerne bag ‘The Little Mermaid’.

»Når en film har så stort et budget som den, så kommer det for mig til at handle mere om forretning, eller forretning bliver et større element end kunst. Når det er mindre, og der er færre folk involveret, så er der ikke lige så stor en risiko forretningsmæssigt«.

Coppola snakkede videre om de kunstneriske aspirationer, hun nåede at få for filmprojektet.

»Jeg ville gerne skyde scener under vand, hvilket var blevet et mareridt. Men undervandsfotografi er så smukt. Vi lavede oven i købet nogle tests. Den var ikke særlig realistisk den fremgangsmåde. Men det var interessant at overveje«.

Selv om det er lang tid siden, ‘The Little Mermaid’-produktionen har kastet nyt af sig, er filmens instruktør i skrivende stund Rebecca Thomas (‘Electrick Children’) og manuskriptforfatteren den garvede romcom-mester Richard Curtis (‘Love Actually’). Chloe Grace Moretz blev castet som havfruen i 2015.

Coppola har i mellemtiden også haft sit at se til: Netflix-filmen ‘A Very Murray Christmas’, en filmet optræden af operaen ‘La Traviata’ og ikke mindst ‘The Beguiled’, som indbragte hende instruktør-prisen på Cannes.

Læs mere: Én af Sofia Coppolas favoritfilm fra dette årtusind: ‘Daddy’s Home’!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af