Første trailer til Stephen King-serien ‘Mr. Mercedes’ giver den rette dosis gåsehud

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stephen King har siden 1970’erne været en særdeles populær mand i Hollywood, hvor det ikke har skortet på filmatiseringer af forfatterens værker, fra ’Stand by me’ til ’Ondskabens hotel’, ’Carrie’ og ’The Green Mile’

Pt. er der dog tale om regulær King-feber i La La Land, hvor adskillige film og tv-adaptioner af gysermesteren og barndomsskildreren er undervejs. Den 18. august lander filmatiseringen af ’The Dark Tower’ i biograferne herhjemme (instrueret af danske Nikolaj Arcel), mens den stærkt hypede spillefilmsgenoplivning af klovnen Pennywise i ’It’ er klar til at give en ny generation galoperende coulrofobi og kloak-angst måneden efter, den 7. september.

På seriefronten har ‘The Mist’ (med Danica Curcic – vi fornemmer en dansk Stephen King-tendens) netop haft premiere i USA, og J.J. Abrams og Hulu arbejder løs på ’Castle Rock’, hvis sælsomme univers vil trække tråde til en række af Kings romaner (den fiktive by Castle Rock i Maine bruges som setting eller refereres til i flere af forfatterens romaner, deriblandt ’The Dead Zone’, ’Cujo’, ’It’ og ’Doctor Sleep’).

’Castle Rock’ får premiere i 2018, men inden da trakteres vi til endnu en King-serie; ’Mr. Mercedes’, med David E. Kelly (’Big little lies’) som showrunner.

’Mr. Mercedes’ er baseret på romanen fra 2014 af samme navn, og handler om en pensioneret politimand (spillet af altid solide Brendan Gleeson), der pludselig begynder at modtage ominøse onlinebeskeder fra en formodet seriemorder; den titulære Mr. Mercedes (Harry Treadaway fra ’Penny Dreadful’).

Brendan Gleeson og Harry Treadaway står på hver deres side af loven i ‘Mr. Mercedes’.

I stil med traileren til ’The Dark Tower’ og ‘Castle Rock’s pirrende teaser, er ’Mr. Mercedes’ første trailer ovenfor spækket med saftige referencer til tidligere Stephen King-fortællinger – replikken »All work and no play« ekkoer den gale familiefar Jack Torrance i ’Ondskabens hotel’, mens flere skud af morderens Mercedes er løftet direkte fra King-filmatiseringen af ’Christine’, om et andet, decideret djævelsk køretøj.

Det unge stjerneskud Jharrell Jerome (’Moonlight’) og Mary-Louise Parker (’Weeds’) medvirker også når ’Mr. Mercedes’ får premiere i USA til august. Hvornår serien kommer til Danmark er endnu uvist, men mon ikke vi nok skal få lejlighed til at gyse med på streamingtjenesterne senere på året.

Læs også: Stephen King roser og deler ny plakat for Nikolaj Arcels ‘The Dark Tower’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af