Coen-brødrenes serie til Netflix: »We are streaming, motherfuckers!«

Coen-brødrenes serie til Netflix: »We are streaming, motherfuckers!«
Joel og Ethan Coen i Cannes 2015. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Det er næppe gået nogens næse forbi, at flere og flere af Hollywoods største instruktører bevæger sig mod tv-formatet. Baz Luhrmann (’Moulin Rouge’, ’The Great Gatsby’) var medskaber på Netflix’ stort opsatte hiphop-satsning ’The Get Down’, Soderbergh instruerede hele ’The Knick’, mens selveste Martin Scorsese har flirtet med mediet i både ’Boardwalk Empire’ og ’Vinyl’ – og behøver vi nævne David Lynch, der startede valfarten og lige nu er i færd med at sprænge tv’ets rammer?

Nu er hele Amerikas uovertrufne instruktørduo, Joel og Ethan Coen, på vej med en ny serie, som Netflix netop har formået at shanghaje til deres streamingfarvand, der i stigende grad beror på originalt indhold.

Om samarbejdet med Netflix siger brødrene entydigt: »We are streaming, motherfuckers!«

Da duoen var jurypræsidenter på Cannes-festivalen i 2015, udtalte de, at »intet kan sammenlignes med at se en film i et rum fuld af mennesker på et stort lærred. Ingenting kan konkurrere med det«. Men nu hvor brødrene er gået til tv-serien, har piben naturligt nok fået en anden lyd.

’The Ballad of Buster Scruggs’ er en western-antologi, der for hvert afsnit fortæller en distinkt historie om det mytologiske Vilde Vesten fra afsnit til afsnit. Miniserien udkommer i seks afsnit – alle instrueret af Coen-brødrene, der desuden skriver og producerer.

Tim Blake Nelson spiller titelrollen som Buster Scruggs, der formodentligt møder et væld af nye karakterer hvert afsnit. Det er anden gang, skuespilleren samarbejder med instruktør-makkerparret, hvor første gang var brødrenes take på Odysseen, ’O Brother, Where Art Thou?’ fra 2000.

Cindy Holland, der er vicepræsident for Netflix’ originale indhold, udtaler om samarbejdet i en pressemeddelelse: »Coen-brødrene er visionære instruktører, mesterlige historiefortællere og farverige lingvister. Vi er begejstrede for, at Neflix kan blive hjem for deres talents fulde spektrum«.

Coen-brødrene er snart aktuelle med George Clooneys ’Suburbicon’, som de har forfattet, mens ’The Ballad of Buster Scruggs’ får premiere på Netflix i løbet af 2018.

Læs også: Rangering: Alle Coen-brødrenes film – fra værst til bedst

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af