John Turturros film om Jesus fra ‘The Big Lebowski’ bliver »mere seksuel«

John Turturros film om Jesus fra ‘The Big Lebowski’ bliver »mere seksuel«

John Turturro arbejdet på sin semifortsættelse af Coen-brødrenes ’The Big Lebowski’, der følger op på karakteren Jesus Quintanas’ videre færd, siden vi forlod ham for 19 år siden.

Skuespilleren havde dog aldrig selv regnet med, at det skulle komme dertil, at bowlingæstetikeren med de puertoricanske rødder fik sin egen film med titlen ’Going Places’.

»Da jeg fik manuskriptet (til ‘The Big Lebowski’, red.), var jeg en lille smule skuffet. Jeg følte, at der ikke var mere at sige, men så gik det op for mig: ’Jeg bliver nødt til at finde på noget, for alle taler om ham!’«, siger Turturro i The Hollywood Reporters podcast i anledningen af sin Emmy-nominering for ’The Night Of’.

»Nobody fucks with the Jesus«, lyder Jesus-figurens mantra i ‘The Big Lebowski’, og faktisk var der aldrig rigtigt andre end Turturro selv, som fik lov til at fucke med karakteren i sin tid. Alt fra den purpur heldragt og hårnettet til den meget sensuelle omgang med bowlingkugler var Turturros egen opfindelse.

’The Big Lebowski’ står i dag som en sortkomisk milepæl, men Turturro var i starten decideret pinligt berørt over Coen-brødrenes kultklassiker, der havde premiere i 1998.

»Jeg var virkelig flov første gang, de viste mig scener fra filmen. Jeg forstod den ikke, dengang den udkom. Da jeg endelig fik den set, syntes jeg, at Jeff Bridges var god, men handlingen gik hen over hovedet på mig«, røber skuespilleren.

Siden er John Turturro kommet på andre tanker og har altså instrueret en Jesus: The Movie, der tegner til at blive en mere dyster film, end man umiddelbart skulle forvente.

»Det er ikke et spinoff af ’The Big Lebowski’. Den er langt mere seksuel. Man finder ud af, at han blev framet for at være pædofil«.

Manuskriptet er baseret på den franske film ‘Les Valseuses’ fra 1974 med Gérard Depardieu i hovedrollen, et trekantsdrama med to kidnappere og kvinde, som ikke kan få orgasme.

Det er endnu uvist, hvornår ’Going Places’ kan ses, men det er ikke utænkeligt, at den dukker op på en af festivalerne i det sene efterår. Foruden Turturro er Audrey Tautou, Susan Sarandon og Bobby Cannavale på rollelisten.

Læs også: Se første billede af genopstandne Jesus Quintana i kommende ‘The Big Lebowski’-spin-off

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af