Scientology var ude efter Kevin James fra ‘Kongen af Queens’, fortæller medstjerne

Scientology var ude efter Kevin James fra ‘Kongen af Queens’, fortæller medstjerne

I slut-90’erne/start-00’erne var ’Kongen af Queens’ en af tv-skærmens sitcomkonger, solidt funderet i gode amerikanske arbejderklasseværdier. På trods af deres konstante infights var det en sand tryghedsboble at være i selskab med ægteparret Doug (Kevin James) og Carrie Heffernan (Leah Rimini), men bag dåselatteren var der mere tunge emner i spil.

Leah Rimini forlod Scientology i 2013, og i sin doku-serie ’Leah Remini: Scientology and the Aftermath’ fortæller hun, hvordan kirken pressede hende til at overtale ’King of Queens’-medskuespiller Kevin James til at slutte sig til religionen.

»De forsøgte altid at få mig til det ved at spørge: ’Hvorfor er han ikke med? Hvorfor har du ikke lavet reklame for os?’. Jeg svarede dem: ’Fordi han er katolik. Han vil ikke have noget med det at gøre’. De stoppede med det efter noget tid, men normalt var det forventet, at du rekrutterede – specielt med én, du havde arbejdet sammen med i ni år«.

The Church of Scientology har allerede dementeret Reminis historie og afvist, at Kevin James, der siden er blevet kendt som Adam Sandlers bongkammerat, skulle have været på deres radar.

»Vi havde ingenting at gøre med Kevin James, og vi forsøgte aldrig at ’rekruttere’ ham til kirken. Leah Riminis bog indeholdt ikke denne beskyldning, så hun kommer med den nu for at opnå mere tabloid presse«, står der i et statement sendt til The Wrap, som til slut drejer den over på Remini:

»Det eneste, vi ved om Kevin James, er, hvad Remini gentagne gange fortalte kirken – at han var en bølle. Vi rådgav hende til at være mere åben og kommunikere med ham, for at de kunne komme bedre ud af det med hinanden«.

Allerede som barn blev Remini indlemmet i Scientology sammen med sine forældre. Hun skrev bogen ’Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology’ efter at have forladt kirken, men valgte overraskende ikke at optræde i Alex Gibneys kritiske dokumentar ’Going Clear’ fra 2015.

Til gengæld har Remini genskabt karrieren med sin egen vinkel på kirken i ’Leah Remini: Scientology and the Aftermath’, der høstede to Emmy-nomineringer for sin første sæson.

Man må håbe, at Scientologys kommentar om bøllen Kevin James ikke får nogen betydning for han og Reminis forhold, da hun er bekræftet som en fast del af anden sæson af James’ sitcom ’Kevin Can Wait’, der er en symbolsk opfølger til ’Kongen af Queens’.

Læs også: Anmeldelse af ‘Scientologys religiøse fængsel’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af