Vanity Fair til modangreb på Angelina Jolie – anklager hende for at lyve

Vanity Fair til modangreb på Angelina Jolie – anklager hende for at lyve
Angelina Jolie i 2014 til premieren på sin film 'Unbroken'. (Foto: Anthony Harvey/Getty Image)

Bedst som Angelina Jolie troede, hun havde redet den værste storm af i forbindelse med udtalelser til Vanity Fair om opsigtsvækkende casting-metoder til sin kommende film ’First They Killed My Father’, har magasinet offentliggjort udskriften af interviewet med Jolie.

Hele miseren opstod omkring Angelina Jolies første interview siden skilsmissen fra Brad Pitt. Hvad, der skulle have været en comeback-historie, tog en uventet drejning, da talen faldt på castingen af børn til rollen som Loung Ung, hvis historie filmen bygger på.

I interviewet skulle Jolie have sagt, at de lavede en leg med de udvalgte – hovedsagligt ludfattige skolebørn – hvor der blev placeret penge eller småkager foran børnene, der blev spurgt, hvad de ville bruge dem til. Hver gang børnene rakte ud efter pengene, skyndte casting-holdet sig at tage pengene for at se, hvordan de reagerede.

Angelina Jolie afviste hurtigt episoden. »Ideen om, at rigtige penge blev taget fra et barn under en audition er forkert og oprørende. Jeg ville selv blive forarget, hvis det var sket«, udtalte Jolie til The Huffington Post.

Jolie satte også sine advokater på sagen og afkrævede, at Vanity Fair udsendte et statement, der trak beskrivelserne af castingen tilbage.

Men i stedet er Vanity Fair gået kontra og har bragt udskrifter fra interviewet. Her citeres Jolie for at sige følgende om den omdiskuterede casting:

»Vi gik bare ind og – du kommer bare og laver nogle auditions med børnene. Det var ikke rigtig en audition. Vi fandt på den her leg, hvor jeg ikke var til stede, og hvor de ikke vidste, hvad der foregik. Der blev mere eller mindre sagt til børnene ’se, et kamera dukker op, og vi vil lege en leg med jer’.

Og legen for pågældende karakter gik ud på ’vi lægger nogle penge på bordet. Tænk på noget, som du har brug for pengene til’. Nogle gange var det penge, andre gange var småkager (griner).’Nu skal I tage dem’. Og så ville vi fange dem. ’Vi vil fange jer, og vi vil gerne have, at I lyver om, at I ikke har dem (pengene, red.)’«.

At valget faldt på pigen Srey Moch til den bærende rolle som Loung begrunder Jolie med, at »der er så mange talentfulde børn i dette land (Cambodia, red.), men Srey Moch var det eneste af børnene, som stirrede på pengene i meget, meget lang tid, før hun tog dem og skamløst løj om det, som om hun forsøgte at gemme dem«.

Et andet medie, The Hollywood Reporter, har forsøgt at få et svar fra Jolies side i kølvandet på den seneste udvikling, men endnu uden held.

Læs også: Traileren er landet til Angelina Jolies ‘First They Killed My Father’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af