Vores fem største spørgsmål før sidste sæson ’Game of Thrones’

Vores fem største spørgsmål før sidste sæson ’Game of Thrones’
Theon Greyjoy i 'Game of Thrones'-sæsonfinalen. (Foto: Macall B. Polay)

Sæson syv bandt knude på de mange forskellige plotlinjer og optegnede tre fronter: The Night King og hans hær af døde, der marcherer forbi muren, Jon og Daenerys, der drager mod Winterfell i et forsøg på at holde skansen, og Cersei, der konspirerer mod Targaryen-parret med hjælp fra Jernbanken og Det Gyldne Kompagni.

Men sæsonfinalens sidste minutter efterlod også en række ubesvarede spørgsmål, der agerer effektive cliffhangers forud for den kommende sæson. Vi kigger dem efter i sømmene og kommer med bud på mulige udfald.

1. Hvilken betydning får Aegon VI Targaryen-nyheden for Jon og Danys forhold?

Sæson syv sluttede med en hed omgang lagengymnastik mellem drage og ulv, eller tante og nevø som det har vist sig at være. Kongen i Norden har underkastet sig dragemoderen i mere end én henseende, men det store spørgsmål er, om Brans snarlige, ikke så chokerende chocker kan ændre på forholdet mellem Daenerys og Jon?

Jon er hverken magtliderlig eller forræderisk, så lige nu ligger det næppe i kortene, at Jon/Aegon Targaryen vil insistere på sin ret til tronen. Skulle han ombestemme sig, vil det få store konsekvenser for Jons genoplivede kærlighedsliv, og vi må formode, at Daenerys aldrig vil bøje knæet for nogen – selv ikke for Jon Targaryen.

Jon Snow og Daenerys Targaryen.

Deres interne splid vil dog nok være til at overse, så ophavsbomben vil nok snarere skabe problemer i Jon og Daenerys’ kærlighedsforhold og ikke mindst for Jon blandt hans allierede i Norden. Vil de stolte Stark-vasaller nogensinde følge en Targaryen? The Mad King henrettede både Neds far og bror, og det glemmer nordboerne nok ikke foreløbig.

Starks og Targaryens har dog aldrig giftet sig før Rhaegar og Lyanna, og nyheden om Jons ophav kan således gå begge veje i Norden, da han har blod fra begge de magtfulde familier. Hvis Norden accepterer Jon som deres fortsatte leder, kunne de meget vel kræve, at han sidder på Jerntronen, da han i alle henseender er den retmæssige arving. Og så er Jon splittet mellem Daenerys og hans folk, og man kan snildt forestille sig, at det er et dilemma, den regelrette pleaser vil have svært ved at komme ud af.

Kompromisset? De deler tronen ligeværdigt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men er ikke desto mindre ganske sandsynligt.

2. Hvor ridder Jaime hen?

Vi frygtede i et kort øjeblik, at Jaime – en af de eneste interessante karakterer i Westeros – måtte lade livet i finaleepisoden. Cersei lod ham heldigvis ride ud i de faretruende snefnug, og alt tyder på, at han sætter kursen stik nord for at tilslutte sig Jon og Daenerys og måske endnu vigtigere hans bror Tyrion og hans sjæleven Brienne.

Jaime var ikke varm på Cerseis planer om at dolke dragemoderen i ryggen, mens hun kæmper mod den største trussel, Westeros nogensinde har set, så vi må formode, at han rejser ud for at advare om søsterens planer.

Jaime og Bronn i ‘Game of Thrones’-sæsonfinalen.

Og vi kan formode, at Bronn of Blackwater ser sit snit til at komme væk fra King’s Landing. Det var i hvert fald Jaimes pengepung, der sikrede Bronns loyalitet, mens Bronn vækkede Cerseis vrede ved at arrangere det hemmelige møde mellem Jaime og Tyrion.

Jaime er som bekendt en solid strateg, og Bronn har vist sig god til at nedskyde drager, så Team Targaryen kunne snildt gøre gavn af de to soldater.

3. Har Theon en chance mod Pilou?

Meget overraskende – og lidt komisk – var det Theons manglende kønsorgan, der sikrede ham landsmændene fra The Iron Lands’ troskab. Med omkring et dusin mænd og to robåde drager Theon nu hovedkulds ud i en redningsmission efter hans søster Yara, der med al sandsynlighed befinder sig om bord på Eurons kolonorme flåde.

Chancerne ser mildest talt elendige ud, og plotmæssigt stikker redningsmissionen en del ud fra The Night Kings længeventede indtog i Westeros. Hvis missionen skal have en funktion – både for Theons overordnede karakterudvikling, men også for plottet generelt – så må vi næsten gå ud fra, at Theon, på en eller anden måde, formår at forhindre Euron i at bringe Det Gyldne Kompagni tilbage til Westeros.

Måske kunne Trial by Combat være en mulighed? Men ud fra Theons svagelige helbred at dømme virker det usandsynligt, at han kan tage Pilou i nogen som helst form for kampsport. Så skulle det da lige være en god gammeldags knæ-i-bollerne-udfordring.

4. Klarer Tormund skærene?

Der skulle en udød drage til for at få Tormund til at stikke halen mellem benene, og med The Night’s Watch ringe vedligeholdte fæstning kan man heller ikke bebrejde vildlingen. Muren er dog som bekendt meget høj, og vi har i tidligere sæsoner set, hvordan den lille trækurv, der fragter mænd op og ned fra muren, er en møjsommelig affære.

Har Tormund sørget for at redde sig selv først som en anden Cal Hockley fra ’Titanic’, eller er han styrtet til jorden sammen med de sorte brødre og Beric Dondarrion?

Det ville bestemt ikke ligne serieskaberne at lade to så væsentlige dødsfald foregå offscreen. Mon næste sæson starter med Tormunds endeligt? Nok nærmere hans genopstandelse.

5. Når The Army of the Dead nogensinde Winterfell?

Det tog dem syv sæsoner at nå til muren. Nu er den væltet under et inferno af plasma-lignende drageild, og The White Walkers og deres hær af Wights er klar til at sprede kaos i Westeros. Det eneste ’men’ er, at de kun har seks afsnit at gøre godt med, og med deres nuværende hastighed tager det dem vel omtrent halvdelen af næste sæson at nå ned til The Night’s Watch go-to-bordeller i Mole’s Town. For slet ikke at tale om turen til Winterfell, der snildt kunne have brug for en spinoff-serie eller to.

Der er vist ingen tvivl om, at næste sæson skal have fuld speeder, og med denne sæson som udgangspunkt får vi nok nogle mere fartbevidste Walkers. De har selvfølgelig også en nyerhvervet drage, der alternativt kan agere Concorde-fly for den udøde hær.

Men hvor skal slaget stå? Daenerys og Jon sejler mod Winterfell, men en stor del af Daenerys og Jons rige vil blive lagt øde, hvis The White Walkers får frit slag, indtil de når Nordens hovedsæde.

The Night King i ‘Game of Thrones’.

Team Targaryen bliver nok nødt til at ride/flyve den udøde hær i møde, hvilket betyder, at de må opgive Winterfells trygge mure. Men er en borg overhovedet noget værd mod et drageangreb? Og hvordan kæmper drager mod hinanden?

Den kommende sæsons krigsførelse bliver svær at greje, fordi begge sider har en flyvende atombombe eller to på hånden. ’Game of Thrones’-krig har alle dage handlet om strategi, og de stærke arsenaler kan i værste fald eliminere det element. Det skal blive spændende at se, om næste sæson kan blive alt andet end ét stort slag.

Læs også: ’Game of Thrones’ sæson 7 afsnit 7: »Nu skal de skide hul i alt det, vi forventer«

Læs også: ’Game of Thrones’: Tre hurtige spørgsmål og svar efter sæsonfinalen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af