Fem events, du bør tjekke ud under CPH PIX

Fem events, du bør tjekke ud under CPH PIX
Tom Cruise og Nicole Kidman i 'Eyes Wide Shut'.

Den niende udgave af Danmarks største spillefilmfestival, CPH PIX, står for døren, og foruden en masse glimrende film byder festivalen også på en række events, som du ikke kan opleve andre steder. I weekenden blændede festivalen op for Stanley Kubricks ’A Clockwork Orange’ med live-score, og det var bare startskuddet til to uger med eksklusive arrangementer. Her er fem af vores forhåndsfavoritter.

Fra Lightwave Empires ‘Pleasure and Pain’-video af Anders Malmberg.

1. Friday Late Night: Music + Video

’Boogie’ er en saga blot, og Youtube har overtaget musikvideomarkedet, men mange af de bedste musikvideoer fortjener at blive set i biografen.

Gennem tiden har spillefilmens musikalske fætter tiltrukket nogle af verdens største nulevende instruktører som Paul Thomas Anderson, David Fincher, Michel Gondry og Martin Scorsese, men også på dansk grund er der guld at komme efter. Flere upcoming-filmskabere gør sig nemlig bemærket i genren.

CPH PIX viser de bedste danske, fortællende musikvideoer i Cinemateket den 6. oktober kl. 21 med instruktørbesøg og efterfølgende Late Night-bar, mens man som publikum også får mulighed for at udpege den bedste musikvideo i et brag af en konkurrence.

Læs mere HER.

‘Blinkende Lygter’.

2. Live-reading af ’Blinkende lygter’

Vi husker alle Anders Thomas Jensen-klassikeren ’Blinkende lygter’ om Torkild, Peter, Arne og Stefan, som med fire millioner i bagagerummet stikker af fra deres kriminelle boss, Færingen, og bosætter sig i et forladt hus i en skov i nærheden af Fredericia.

Nu puster CPH PIX nyt liv i det ikoniske manuskript til en eksklusiv live-reading med prominente danske skuespillerinder.

Oplev blandt andre Ellen Hillingsø, Louise Mieritz, Ditte Hansen og Mette Horn gå i flæsket på de rappe replikker fra en af de bedste danske film i nyere tid, når de vender bunden i vejret på den mandsdominerede fortælling 7. oktober i Dagmar kl. 21.

Læs mere HER.

Tom Cruise og Nicole Kidman i ‘Eyes Wide Shut’.

3. ’Eyes Wide Shut’ on location

Der er Stanley Kubrick-festival i København, og det kan mærkes. CPH PIX tilslutter sig løjerne med en unik on location-visning af Kubricks allersidste film – det erotiske drama ’Eyes Wide Shut’ med Nicole Kidman og Tom Cruise i hovedrollerne.

Da Cruise bliver konfronteret med sin kones (Kidman) fantasier om utroskab, bevæger han sig ud på et natligt eventyr i New Yorks seksuelle underverden. Her erfarer han snart, at han er ude, hvor han ikke kan bunde, når han møder en sexkult til et hemmeligt maskebal.

Aftenen bliver helt i filmens ånd med maskebal på en hemmeligholdt adresse i København (vist nok uden sexorgie-delen, dog). Desuden serveres 5-retters menu og vin til filmvisningen den 1. oktober kl. 18.

Læs mere HER.

Onkel Stewart og Terkel i ‘Terkel i knibe’.

4. ‘Terkel i knibe’ sing-along

Anders Matthesen arbejder på en ny animationsfilm, og det er en glimrende lejlighed til at tage en tur ned ad memory-lane og hylde hans animationshit ’Terkel i knibe’.

Animationssensationen satte Anders Matthesen på det danske filmlandkort med en af 00’ernes sjoveste ’børne’-film om folkeskoleeleven Terkels daglige udfordringer med mobning og sin alkoholiserede Onkel Stewart.

Syng med på de politisk ukorrekte ørehængere som ’Arne han er for cool’, ’Quangs sang’ og ’Ta’ og fuck af’, når filmen endnu en gang ruller på det store lærred til 11. oktober 18.45 i Cinemateket.

Læs mere HER.

Gene Wilder i ‘Willy Wonka and the Chocolate Factory’.

5. ’Willy Wonka & the Chocolate Factory’ on location på chokoladefabrikken Simply Chocolate

Den spritnye chokoladefabrik Simply Chocolate lægger hus til den ultimative film- og chokolade-oplevelse, hvor du kan opleve originalfilmen fra 1971 med Gene Wilder i hovedrollen og blive vist rundt i chokoladeværkstedet, som kan få enhver chokoladeelskers mund til at løbe i vand.

Du kan opleve ’Willy Wonka & the Chocolate Factory’ på Simply Chocolate 8. oktober kl. 13.30 – men skynd dig at få fat i din Golden Ticket, for der er kun få tilbage!

Læs mere HER.

Læs også: De 15 mest essentielle film på årets CPH PIX

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af