Hollywoods ti mest elskelige BFF’s – fra Winslet og DiCaprio til Poehler og Fey

Hollywoods ti mest elskelige BFF’s – fra Winslet og DiCaprio til Poehler og Fey
Leonardo DiCaprio og Kate Winslet til Oscar-uddelingen 2016, hvor de ankom sammen og Leo tog sin første statuette. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Hollywoods største skuespillere har været mål for massiv idolisering lige siden man har smeltet levende billeder ned på film. I takt med den stigende digitalisering af samfundet er der kommet flere niveauer til idoliseringen, der kredser om andet og mere end det rent professionelle.

Noget af fascinationen ved Hollywood-skuespillere ligger i, hvordan de agerer sammen med deres kolleger. Det er enormt befriende at se deres følelser blomstre uden for lærredet, og samtidig giver det anledning til masser af den gode, venskabelige røg, der flyver mellem skuespillerne.

Vi har fundet de ti vennepar i Hollywood, som vi er allersværest ikke at elske. Vi taler altså ikke nødvendigvis om de bedste venner, men snarere de Hollywood-venskaber, der fra et fan-synspunkt har den højeste fascinationskraft. Kommer her:

Jason Merritt/Getty Images

1. Kate Winslet – Leonardo DiCaprio

Siden ‘Titanic’ katapulterede Kate Winslet og Leonardo DiCaprio til berømmelse i 1997 har de haft et helt særligt slægtskab, som de ikke lufter så ofte, som Leonardo DiCaprio lufter sine øvrige venskaber. Men når de gør, er det med så meget nærhed og dybde, at det er svært ikke at læse en ekstra dimension ind i ‘Titanic’. De taler begge ofte om, hvordan de ikke alene grundlagde deres karriere sammen, men også at de fra starten mærkede en særlig kemi.

Deres fælles skæbnefortælling fremstår stærkt, når de for eksempel fortæller om hvordan de stadig reciterer ‘Titanic’-replikker til hinanden, tager på ferie sammen i Sydfrankrig eller når de ankommer sammen til Oscar-uddelingen. Eller når Leo siger sådan noget her om Kate:

»Hun er stadig lige så smuk og strålende, som den dag jeg mødte hende. Hun er den fuldendte perfektionist: Hun bliver ved at skubbe sig selv mod en følelsesmæssig sandhed, når hun arbejder. Det er derfor, jeg vedholder, at hun er den bedste.«

Det gør det så meget mere uforståeligt, hvorfor der ikke var plads på den skide dør, Rose!?


(Foto: Angela Weiss/Getty Images)

2. Courteney Cox – Jennifer Aniston

Rachel og Monica fra ‘Venner’ har vedholdt det tætte venskab fra serien i virkeligheden. Det føles lidt som om, at serien lever videre, når man hører om, hvordan de bakker hinanden op i tykt og tyndtsover sammen, støtter hinanden igennem skilsmisser og er de sidste, der skrider fra hinandens bryllupper.

Parallellen til ‘Venner’ er så tydelig og skøn, at vi ikke vil spolere visionen yderligere med ord.


(Foto: Kevin Winter/Getty Images)

3. George Clooney – Brad Pitt

De to kolleger og makkere George Clooney og Brad Pitt er næsten intimiderende perfekte i deres udstråling og karriere. De må være skåret af det samme helt særlige stykke af gudernes granit.

Men det er først, når man bliver bevidst om deres årelange interne pranking, man forelsker sig hovedkulds i deres venskab. Har du for eksempel hørt om, dengang George Clooney samlede en massiv flok fans foran Brad Pitts hotel, som gav sig til at råbe »George, George, George!«, da Brad Pitt dukkede op.

Eller da Brad Pitt fortalte alle på settet til ‘Ocean’s Eleven’ at de ikke måtte få øjenkontakt med George Clooney og i øvrigt skulle tiltale ham Danny Ocean. Det endte med at blive refereret som en sand historie i italienske medier. Clooneys hævn var i øvrigt at klistre kofangerklistermærker på Pitts bil, hvor der stod »I’m gay and I vote« og »Small penis on board«.

Eller da Pitt og Clooney på en længere flyvetur narrede filmproducer Jerry Weintraub til at bunde vodkashots, mens de selv bare drak vand. Da Weintraub gik kold fyldte de hans underbukser med M&Ms.


(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

4. Maisie Williams – Sophie Turner

Selvom de frem til afslutningen på sæson 7 af ‘Game of Thrones’ ikke har meget til fælles udover det samme efternavn, så er Maisie Williams og Sophie Turner besties, når kameraet er slukket. Deres historie hænger uløseligt sammen med serien, der bragte dem sammen for første gang 7. august 2009.

Den dag fejrer de nu hvert år med blandt andet Instagram-shoutouts, sideløbende med at de hyppigt tager i byen sammen og har døbt deres forenede kræfter Mophie.

Det foreløbige højdepunkt i deres venskab må være, da de fik matchende tatoveringer, men deres største appel som makkerpar ligger i deres fjollede, don’t fuck with us-attitude – som også skinner igennem på ‘Game of Thrones’-settet.


(Foto: Variety/YouTube)

5. Thomas Middleditch – Patrick Stewart

Det kan godt være, at Thomas Middleditch og sir Patrick Stewart næppe ligefrem holder sleepovers, men fascinationskraften i deres venskab vokser til gengæld i deres noget aparte dynamik. De kender hinanden fra en Oscar-fest og deres fælles involvering en improvisationsteaterorganisation, hvor skuespillere improviserer Shakespeare-stykker.

Alene dét, at de er blevet venner på baggrund af et så højpandet koncept, er ret frydende, men de bliver yderligere charmerende i deres vidt forskellige karakterer: Patrick Stewart den arketypiske gentleman med ro og autoritet i stemmen og Thomas Middleditch, den hurtigttalende, ængstelige canadier med funny bones. Og så tæller det naturligvis også op, at de på en eller anden måde har fundet et slægtskab på tværs af et generationsgab på 42 år.

Prikken over i’et er dog det faktum, at de lufter deres venskab offentligt ved at spille Fuck, Marry, Kill og disse hinanden med dårlige photoshops og tilsvininger på Instagram.


(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

6. Ben Affleck – Matt Damon

Ben Affleck og Matt Damon er et af de få makkerpar i Hollywood, der har holdt sammen siden barns ben. Selvom deres karrierer skød i forskellige retninger efter det fælles gennembrud med ‘Good Will Hunting’, som de begge vandt en Oscar for at have skrevet (en af de bedste takketaler de sidste 25 år), holder barndommens venskab og Boston-rødderne ved.

Det lufter de eksempelvis igennem de adskillige besøg hos Jimmy Kimmel, der blandt andet har resulteret i, at Matt Damon har “bollet” Jimmy Kimmels daværende kæreste og Jimmy Kimmel har “bollet” Ben Affleck.

Hver gang de optræder sammen udstråler de noget af den uforlignelige broderkærlighed, der præger meget af narrativet omkring Boston – og det er umanerligt svært at stå for. I kategorien ‘venne-duo, vi helst ville dele en sixpack (grape-sodavand til Affleck) med’ ligger Affleck og Damon altså klart i top fem.


(Foto: Kevin Winter/Getty Images)

7. Hugh Jackman – Ryan Reynolds

En anden duo i samme top fem er Ryan Reynolds og Hugh Jackman. Deres beundringsværdige had/kærlighedsforhold går tilbage til ‘X-Men Origins: Wolverine’, hvor de kæmpede mod hinanden i forbindelse med Reynolds’ første (forfærdelige) livtag med Deadpool-karaktereren.

Siden da har de været legemliggørelsen af transkontinental banter, men uden den mindst tvivl om, at australieren og canadieren i virkeligheden er utroligt tætte venner. De har begge været udråbt til at være Sexiest Man Alive af People Magazine (Jackman i 2008, Reynolds i 2010), hvilket tydeligvis ikke har dæmpet gemytterne.

Deres venskabelige beef kommer til udtryk på sociale medier, hvor Ryan Reynolds eksempelvis tirrer Jackman mad parodier, afbryder hans pressemøder og laver promomateriale bare for at spotte ham – hvorefter Hugh Jackman gang på gang affejer Ryan Reynolds som en undermåler.

Det hele kulminerede i ‘Deadpool’, der med alle sine referencer til Hugh Jackman, fremstår som én lang sviner af den australske skuespiller.


(Foto: Getty Images)

8. Amy Poehler – Tina Fey

For lige at indsnævre pladserne i top fem over Hollywood-vennepar, vi helst ville drikke en øl med, er det også værd at nævne Amy Poehler og Tina Fey. De må siges at være Hollywood GOAT-gal pals, der indledte deres venskab for snart 24 år siden. Siden har de hver især sat sit solide mærke på underholdningsbranchen gennem shows som ‘Saturday Night Live’, ‘Parks and Recreation’ og ’30 Rock’.

Deres venskab er af den støbning, der oftest kun ses blandt komikere, hvor begge deres professionelle liv føles vævet sammen og hvor det er svært at se, hvornår de er inde og ude af karakter. De har i hvert fald poterne nede i stort set alt, hvad den anden laver, lige fra ‘Mean Girls’ til ‘Sisters’, hvilket har gjort dem til et naturligt værtspar for Golden Globe-uddelingen fra 2013-15.

Deres professionelle samhørighed giver dem et slags uløseligt åndeligt slægtskab, der vel bedst kan sammenlignes med Will Ferrell og John C. Reillys – eller herhjemme med Frank Hvam og Casper Christensen.


(Foto: AMC)

9. Norman Reedus – Jeffrey Dean Morgan

På ‘The Walking Dead’ spiller de to fanfavoritter på hver sin side i kampen for overlevelse, men i virkeligheden er Norman Reedus og Jeffrey Dean Morgan som to dråber vand. Deres karakterer på skærmen er et ekko af deres virkelige personligheder, hvilket også har gjort dem til øjeblikkelige venner uden for serien. De elsker begge to at køre på motorcykel, at snakke om motorscykler og skrue på motorcykler.

Siden de mødtes i finalen af seriens sjette sæson har motorcykler været det, der binder de to sammen. Nu tager de hyppigt på ture sammen over alt i USA, som Morgan beskriver i et interview, der får vores hjerte til at smelte: »Norman og jeg tager på lange motorcykelture. I år kørte vi til Nashville via en masse små bjergveje. Vi tager bare afsted og går efter de smukkeste ture. Det er sådan vi begge to slapper af. Nu har jeg fundet en fyr, der gør præcis det samme som jeg gør og elsker alt det, jeg elsker.«

De primære ingredienser i deres venskab bliver snart omsat til to afsnit af Reedus’ motorcykelprogram ‘Ride With Norman Reedus’, hvor de to tager til Spanien for at møde ‘The Walking Dead’-fans.


(Foto: Getty Images)

10. Jennifer Lawrence – Aziz Ansari – Amy Schumer – Chris Pratt

Listen ville ikke være komplet uden en squad. Hollywood har en del af dem, men den gruppe med den klart største likability er uden tvivl kombinationen af Jennifer Lawrence, Amy Schumer, Chris Pratt og Aziz Ansari.

Amy Schumer har været ekstremt tætte veninder med Jennifer Lawrence i årevis og alene deres forhold ville være rigeligt til en plads på denne liste. Men vores fan-forelskelse bliver kun styrket af tilføjelsen af Aziz Ansari og Chris Pratt. Jennifer Lawrence blev gode venner (og fiktive dødsfjender) med Chris Pratt på settet til ‘Passengers’ (så lidt godt kom der da ud af den) og Aziz Ansari, som hun blandt andet tager på shoppeture i Italien og spiser casual Valentinsdag-middag med. Aziz Ansari er gode venner med Chris Pratt fra ‘Parks and Recreation’-dagene, mens Aziz Ansari og Amy Schumer har været på adskillige comedytours sammen.

Det er ikke fordi, de ustandseligt ses sammen – de har alle fire travlt med karrieren – men når de gør, skaber det overskrifter. Mest bemærkelsesværdigt var da de forskansede sig i landlig idyl med en masse rødvin og idéer til kortfilm; der ville man gerne have lejet værelse på samme bed and breakfast.

I øjeblikket arbejder Amy Schumer og Jennifer Lawrence i øvrigt på at få Chris Pratt med i deres komedie om to søstre, der tager ud for at genfinde deres forsvundne bror. Vi håber bare også, at der bliver plads til Aziz Ansari på rollelisten.

Læs også: Photoshop-battle: Leonardo DiCaprio bruger skildpadde-teknikken til skjule sig for paparazzier

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af