Se teaser til Netflix’ seriøse Oscar-kandidat ’Mudbound’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidste år tog ’The Birth of a Nation’ alle med storm ved Sundance, men siden gik der ged og voldtægtsanklager i den længe før Oscar-kapløbets showdown. Det er en lidt søgt sammenligning, men racedramaet ’Mudbound’ fik en tilsvarende ekstatisk modtagelse ved dette års Sundance Film Festival og er nu klar til at blive kørt i stilling uden at være indhyllet i nogen form for polemik.

’Mudbound’ er den kvindelige instruktør Dee Rees anden film efter den stærke debut ’Pariah’. Den handler om den hvid familien McAllans med store landsbrugsdrømme og den afroamerikanske familien Jackson, som kæmper for bare at holde liv i deres jord i Mississippi Delta.

En dag vender Jamie McAllan (Garrett Hedlund) og Ronsel Jackson (Jason Mitchell) hjem til farmerlivet efter Anden Verdenskrig, hvor de oplever store udfordringer med at vænne sig til deres gamle liv, der inkluderer de gensidige følelser mellem Jamie og hans svigerinde Laura (Carey Mulligan) og Ronsels, som kæmper med omverdenens racistiske fordomme.

De tre fremtrædende skuespillere Garrett Hedlund (‘Inside Llevyn Davis’), Jason Mitchell (’Straight Outta Compton’, ‘Detroit’) og Carey Mulligan nævnes alle tre som stærke aspiranter, når Oscar-showet løber af stablen næste år. Filmen bygger på en kollektivroman af Hillary Jordan, som skulle have en kompleks fortælling og med seks forskellige fortællerstemmer være et meget nuanceret portræt af perioden og racekonflikten.

’Mudbound’ blev under Sundance købt af Netflix efter en større budkrig og kan derfor streames fra den 17. november.

Læs også: Et tidligt kig i krystalkuglen: Her er sæsonens Oscar-favoritter lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af