Westernserien ‘Damnation’ fra manden bag ‘Hell or High Water’ får første trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Hell or High Water’ gjorde westerngenren sjældent aktuel i lyset af Donald Trumps valgsejr med dens fremstilling af et økonomisk blødende Texas, hvor mistroen over for samfundsinstitutionerne gør livet som lovløs appellerende.

Instruktøren bag filmen, David Mackenzie, vender nu tilbage til genren, bare i serieformat, med 30’er-westernen ’Damnation’. Mackenzie er konceptuerende instruktør på serien, der finder sted under Depressionen, hvor moral og medmenneskelighed er sat ud af spillet, da hver mand og kvinde må ty til grådighed og svindel for at overleve. Dømt ud fra traileren og præmissen er der ligeledes underliggende tråde til nutidens USA.

Historien foregår i en lille flække i Iowa i det amerikanske hjerteland og følger Seth Davenport, der forsøger at afsløre byens økonomiske skævdeling og få borgerne til at gøre op med status quo. Eneste forhindring er, at strejkebryderen Creeley Turner er blevet hyret af en magnat til at forpurre folkeoprøret. Dertil hører det, at de to modsætninger Davenport og Turner har en fælles og meget blodig fortid sammen.

Som prædikanten Seth Davenport kan man se den fremadstormende irer Killian Scott (’’71’), mens Tom Hardys miniklon Logan Marshall-Green (’Promotheus’, ‘Quarry’, ‘The Invitation’) spiller nådesløs skruebrækker.

Moderne westernserier har været ensbetydende med høj kvalitet fra ’Deadwood’ til ’Justified’ og, tja, ’Westworld’. Netflix kommer senere i år med ’Godless’ af den dygtige manuskriptforfatter Scott Frank, mens instruktør James Mangold er executive producer på ’Damnation’. Sammen skrev de ’Logan’, som udover at være en af årets bedste blockbusters trak ikke så lidt på westerngenren med særligt eksplicit reference til klassikeren ’Shane, den tavse rytter’.

’Damnation’ har premiere i hjemlandet på USA Networks til oktober, men det vides ikke, hvornår vi kommer til at se den herhjemme.

Læs også: Interview med Chris Pine og Ben Foster: »Mange mænd i vores generation bliver en undskyldning for dem selv«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af