David Fincher sagde nej til ‘The Force Awakens’ – bange for Harrison Ford og Carrie Fisher

David Fincher sagde nej til ‘The Force Awakens’ – bange for Harrison Ford og Carrie Fisher
David Fincher er hovedarkitekten bag den Netflix-aktuelle krimiserie 'Mindhunter'.

David Finchers andet job i filmbranchen var som kameraassistent på ’Star Wars Episode VI: Return of the Jedi’, og mange havde i sin tid håbet, at instruktøren bag ’Fight Club’ og ’The Social Network’ ville vende tilbage til franchisen og tage roret på ’The Force Awakens’.

Men Fincher – der er aktuel som producer og instruktør på fire afsnit af Netflix’ ’Mindhunter’ – takkede pænt nej til Disney-bossen Kathleen Kennedy, og jobbet endte med at gå til J.J. Abrams, der løftede den tunge filmarv (blandt andet ved at svælge godt i nostalgipølen).

Hvorfor afvise ‘Star Wars’? Tilsyneladende mener Fincher blandt andet, at franchisens nye kapitler driver rovdrift på sine aldrende skuespilikoner.

»Jeg talte med Kathleen Kennedy om det, og det er klart et eftertragtet job … Men jeg kan ikke forestille mig det mod, man skulle have for at følge op på successeen … Et er, at du skal udholde Harrison Ford og Carrie Fishers sønderlemmende misbrug«, siger David Fincher i Empires podcast, formentlig med et glimt i øjet, »og det andet er, at du skal indtjene en milliard eller halvanden. Og det bliver et pres i sig selv«.

David Fincher er kendt for sin egenrådighed, der kun er blevet større siden den kaotiske spillefilmsdebut ’Alien 3’. Her blev han smidt sent ind i processen, havde en miserabel tid på settet, og oplevede efterfølgende, at få sin version af filmen klippet sønder og sammen.

Fincher ved således, hvad han taler om, når han sender en indirekte hilsen til unge instruktører som Colin Trevorrow, Phil Lord og Chris Miller, der allerede har slået sig på Kathleen Kennedys og ’Star Wars’-franchisens stramme retningslinjer.

»Du skal virkelig tømme dit hoved. Du skal være fuldstændig sikker på, at det er, hvad du har lyst til at lave. For under alle omstændigheder er det to år af dit liv, 14 timer om dagen, syv dage om ugen«, siger Fincher.

Læs også: Instruktør Colin Trevorrow fyret fra kommende ’Star Wars’-film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af