Journalist fra Brügger/Bertelsen-film dræbt i bilbombe

Journalist fra Brügger/Bertelsen-film dræbt i bilbombe
Mads Brügger og Mikael Bertelsen i Jeppe Røndes 'The John Dalli Mystery'.

Da Mads Brügger og Mikael Bertelsen kastede sig over mysteriet om den korrupte, maltesiske politiker John Dalli tidligere på året, skete det med hjælp fra journalisten Daphne Caruana Galizia, der i går blev dræbt af en bilbombe på Malta.

I kølvandet på Panama-papirerne afdækkede Galizia en større korruptionsskandale, der involverede adskillige politikere fra Maltas magtelite – deriblandt John Dalli og premiereministeren Joseph Muscat.

I ‘The John Dalli Mystery’ hjælper hun Brügger og Bertelsen med at afdække sandheden om den tidligere EU-sundhedskommisær John Dalli, der efter alt at dømme har modtaget bestikkelse fra tobaksindustrien, mens han udførte lobbyarbejde på de store firmaers vegne.

Galizia er blevet kaldt »en en-kvindes WikiLeaks på korstog mod ugennemsigtighed og korruption« af Politico, der beskrev hende som en af de største kommende stjerner inden for undersøgende journalistik.

På sin Facebook skriver Mads Brügger:

»Jeg selv, og alle andre der arbejdede med dokumentarfilmen ‘John Dalli Mysteriet’, er forfærdede over at høre nyheden om at den modige maltesiske journalist Daphne Caruana er blevet myrdet foran sit hjem. På Malta sagde man at der kun er en journalist på øen, og denne journalist var Daphne. Mere end nogen anden var hun medvirkende til at afsløre John Dalli, og hendes arbejde gik så tæt på øens magthavere at hun ofte fik trusler. Som menneske er hun en af de sjoveste og sødeste kvinder jeg har mødt, og jeg er ulykkelig over at hun ikke findes mere.«

Læs også: Mads Brügger og Mikael Bertelsen er tilbage – se traileren til detektivfilmen ‘The John Dalli Mystery’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af