Lars von Trier afviser Björks anklager om sexchikane

Lars von Trier afviser Björks anklager om sexchikane
Lars von Trier under Cannes-festivalen i 2011. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

I går beskrev Björk på Facebook sine oplevelser med en »dansk instruktør« – altså Lars von Trier – hvor hendes »rolle som et seksuelt chikaneret menneske var normen«, og at det var en universel ting, at instruktøren kunne »røre og chikanere hans skuespillerinder, som han ville«.

»Da jeg afslog ham flere gange, surmulede han og straffede mig«, skrev hun.

Jyllands-Posten har fået Lars von Trier i tale, og instruktøren afviser, at han skulle have seksuelt chikaneret Björk.

»Det har ikke været tilfældet. Men at vi var rygende uvenner, det er et faktum. Til gengæld leverede hun en af de største skuespilpræstationer i mine film overhovedet«, siger Lars von Trier til avisen.

»Der er intet i den her sag. Gå tilbage og se på oplysningerne, der kom ud dengang. Det var én stor konflikt. Jeg har ikke gjort det«.

Da vi interviewede Lars von Trier tidligere på året i forbindelse med Årtusindets Film, sagde han om ‘Dancer in the Dark’ og samarbejdet med Björk:

»Den synes jeg er meget vellykket æstetisk. Jeg så noget af den forleden, og Björk er forbløffende god stadigvæk, må jeg sige. Hun agerede jo fuldstændigt som… ikke som aftalt, men som jeg gerne ville have det i hvert fald. Hun var fantastisk, synes jeg. Hun har ikke lavet nogen film siden, forlyder det«

Læs også: Björk anklager (indirekte) Lars von Trier for sexchikane

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af