Matt Damon taler ud om medvirken i Weinstein-sexskandale

Matt Damon taler ud om medvirken i Weinstein-sexskandale

Matt Damon betragtes af mange som en af de mest renskurede skuespillere i Hollywood. Han kan dog til dels takke den for tiden skandaleombruste Harvey Weinstein for sin position i toppen af stjernehierakiet.

Som en del af Weinsteins inderkreds sikrede Damon sig vigtige karakterroller tidligt i karrieren, før han tog springet og blev actionstjerne med ‘The Bourne Identity’. Men nu er hans troskab over for den detroniserede producent blevet et problem for ham, og mange medier har utålmodigt ventet på, at han skulle forholde sig til afsløringerne.

Det har han så gjort nu, fordi han selv meget direkte blev blandet ind i historien.

I går kunne vi berette om en gammel historie fra 2004, der har set dagens lys i kølvandet på afsløringen af filmbossen Harvey Weinsteins 30-årige ledelsesstil som liderbuks og sexkrænker i det skjulte. Historien gik på, at Weinstein havde fået Matt Damon og Russell Crowe til at ringe til journalisten Sharon Waxman, som ellers var parat til at skrive en ødelæggende artikel om bestyreren af den italienske afdeling af Weinsteins Miramax-selskab, Fabrizio Lombardo, hvis primære formål tilsyneladende var at hamstre kvinder til Harvey.

»Som jeg husker det, var der tale om ét minuts telefonsamtale«, siger Matt Damon til Deadline.com i sin første udtalelse relateret til sin gamle makker, efter sagen brød frem i slutningen af sidste uge.

»Harvey havde ringet til mig og sagt, at de skrev en historie om Fabrizio, som jeg kendte fra ‘The Talented Mr. Ripley’, hvor han organiserede premieren i Italien. Harvey sagde, at Sharon Waxman skrev noget meget negativt om Fabrizio, og om jeg kunne ringe og fortælle hende om min oplevelse af Fabrizio. Det kom aldrig med i den artikel, hun skrev«, udtaler Matt Damon og uddyber:

»Jeg erindrer, at hendes tekst blot sagde, at Russell og jeg havde ringet og givet vores oplevelser af Fabrizio. Det var omfanget af det, så jeg var overrasket over, det bringes på banen igen. Jeg var aldrig indkaldt (af Harvey, red.) til at gøre noget bestemt. Vi støtter op om hinanden hele tiden, og det kom ikke frem i artiklen. Det var en ufuldendt gengivelse af en person, som jeg gav, men jeg havde fremragende professionelle oplevelser med Fabrizio og havde ikke noget imod at fortælle hende det. Min oplevelse med ham var gennemgående reel, og det var, hvad, jeg fortalte hende«.

Historien om Matt Damon og Russell Crowes inddirekte opbakning af Harvey Weinsteins seksuelle svinkeærinder har mødt stor kritik fra stjerner som Jessica Chastain, men Damon tager det med ro.

»Selv før jeg blev kendt, kunne jeg ikke udstå den form for opførsel. Nu hvor jeg er far til fire døtre, er denne type sexjagt, hvad der holder mig vågen om natten. Det er den store frygt for os alle sammen.Jeg lavede fem-seks film med Harvey. Jeg så det aldrig komme. Jeg tror, mange skuespillere har været ude og sige, at vi alle vidste det. Det er ikke sandt.

Den type rovjagt foregår bag lukkede døre og uden for det offentliges søgelys. Jeg har det forfærdeligt på kvindernes vegne, og det er vidunderligt, de har dette utrolige mod til at stå frem. Mænd spiller en vigtig rolle i forandringerne, og vi skal være vagtsomme, beskytte og anmelde disse ting, da vi har vores søstre, døtre og mødre. Jeg har en følelse af kvalme her til morgen«, udtaler stjernen, som Weinstein var med til at føre frem med ’Good Will Hunting’.

Læs også: For Harvey Weinstein har sex og film altid været uløseligt forbundet

Læs også: Derfor var Harvey Weinstein Gud i amerikansk film – ni nedslag i hans karriere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af