Sexskandalen ruller mod en af Hollywoods mægtigste mænd

Sexskandalen ruller mod en af Hollywoods mægtigste mænd
Harvey Weinstein og designer Georgina Chapman under Vanity Fairs Oscar-fest i 2017. (Foto: Pascal Le Segretain/GettyImages)

Efter en omfattende artikel i The New York Times står en af Hollywoods absolut topproducere, Harvey Weinstein, anklaget for mere end 30 års sexchikane.

Weinstein var grundlægger af det toneangivende 90’er-produktionsselskab Miramax, der stod bag film som ‘Pulp Fiction’, ‘Shakespeare in Love’ og ‘Den engelske patient’, og han har siden 2005 kørt sit eget selskab, The Weinstein Company, sammen med sin bror.

Times skriver, at Weinstein i løbet af de sidste 30 år har indgået forlig med mindst otte kvinder, der har anklaget ham for sexchikane, mens The Wrap mener, at tallet kan være så højt som 12 kvinder.

Skuespillerinden Ashley Judd (‘Divergent’) er en af de mange kvinder, der nu står frem i The New York Times og offentligt anklager Weinstein.

»Kvinder har snakket om Harvey mellem os selv i lang tid, og det er simpelthen på tide at have den samtale offentligt«, siger Judd i New York Times, hvor hun fortæller, at produceren bad hende give ham en massage eller se ham gå i bad, mens de arbejdede på filmen ‘Kiss the Girls’.

Efter anklagerne er kommet frem i dagens lys, har Weinstein taget orlov fra sit arbejde »for at håndtere sagen head on«.

»Jeg forstår, at måden, jeg har opført mig over for mine kollegaer, har forårsaget stor smerte, og det vil jeg oprigtigt undskylde for. Selvom jeg prøver at være bedre, ved jeg godt, jeg har lang vej igen«, udtaler producenten i en pressemeddelelse.

Læs også: Efter en mumlende bølgedal hersker originalerne igen i amerikanske indie-film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af