Fem kvinder anklager Louis C.K for krænkende onani-episoder

Fem kvinder anklager Louis C.K for krænkende onani-episoder

Louis C.K. er prist som en af tidens dygtigste komikere – og sågar feminist. Men nu står fem kvinder frem med anklager mod komikeren, der snart er aktuel med sin spillefilm ‘I Love You, Daddy’, i en artikel i New York Times.

Anklagerne lyder på, at C.K. har onaneret foran aspirerende, kvindelige komikere – angiveligt fordi han havde personlige problemer – og at hans status øverst i comedy- og tv-hierarkiet har gjort, at de har haft svært ved at sige fra.

I 2002 inviterede han komikerduoen Dana Min Goodman og Julia Wolov op på sit hotelværelse for at fejre premieren på deres standupshow. Kvinderne tog imod, hvad de troede var en kollegial invitation fra en komiker, de beundrede, men fandt snart ud af, at C.K. havde andre bagtanker: Han spurgte, om han måtte tage sin penis frem og onanere foran kvinderne, der grinende troede, at han jokede.

»Han begyndte at tage alt sit tøj af, til han var fuldkommen nøgen, og så begyndte han at onanere«, fortæller Goodman. Duoen begyndte efterfølgende at fortælle folk om oplevelsen, men folk bakkede væk. Inden for 24 timer »kunne vi allerede føle bagslaget«, siger Wolov til New York Times.

I 2003 oplevede forfatteren og optræderen Abby Schachner, at C.K., i en ellers professionel telefonsamtale begyndte at onanere, mens de snakkede. Samtalen gik hurtigt fra det professionelle til »det uprofessionelle og upassende«, fortæller Schachner, der kunne høre persiennerne blive trukket for, mens C.K. fortalte hende om sine seksuelle fantasier i en blød stemmeføring og trak vejret tungt.

»Man ønsker, at det ikke sker«, udtaler Schachner, der dog heller ikke vidste, hvordan hun skulle stoppe det. »Jeg opfordrede det helt sikkert ikke. Jeg skammede mig«, fortæller Schachner videre om oplevelsen, der berørte hende i de efterfølgende år.

I 2005 arbejdede komikeren Rebecca Corry sammen med C.K på en tv-pilot, hvor C.K også gjorde upassende tilnærmelser.

»Han lænte sig ind mod mit øre og sagde, ‘må jeg spørge om noget?’«, fortæller Corry, der sagde »ja«. Han spurgte efterfølgende, om de skulle gå ind i sminkerummet, så han kunne onanere foran hende, hvortil Corry sagde eftertrykkeligt nej, mens hun påpegede, at han havde en datter og en gravid kone. »Han blev helt rød i ansigtet og fortalte mig, han havde problemer«.

»Hvad der skete med Rebecca på settet var forfærdeligt«, har executive producer Courtney Cox (‘Friends’) udtalt over mail til New York Times.

En anonym kvinde er også stået frem med en lignende historie, hvor C.K. angiveligt skulle have bedt hende om at se på ham onanere, mens hun arbejdede på ‘The Chris Rock Show’. Hun gik med på forslaget, selvom hun »vidste, det var forkert«.

»Jeg tror, at den store grund til, at jeg sagde ‘ja’, var på grund af kulturen. Han misbrugte sin magt«, udtaler den anonyme kvinde til avisen.

Historierne har rejst en række spørgsmål om de anekdoter, C.K. bruger i sin comedy, hvor han ofte går i flæsket på sine egne seksuelle frustrationer. Mange af kvinderne føler, at hans åbenhjertede comedy måske har tjent som et cover for hans egentlige opførsel.

I hans nye film, ‘I Love You, Daddy’, er der sågar en scene, hvor en af karaktererne onanerer foran en række mennesker – en scene, som mange har spekuleret i var baseret på virkeligheden ud fra de mange rygter, der har floreret om C.K. Selv udtalte han på filmfestivalen i Toronto: »Det er sjovt. Det havde jeg aldrig tænkt på«.

Louis C.K. har endnu ikke kommenteret anklagerne, men flere personligheder i Hollywood har taget skarp afstand fra komikeren, hvor et besøg på Stephen Colberts talkshow er blevet aflyst, mens New York-premieren på ‘I Love You, Daddy’ blev aflyst, da C.K.s hold fandt ud af, at New York Times arbejdede på en dybdegående artikel om komikeren.

Der har tidligere været rygter om C.K.’s sexchikane – og komikerkollegaen Tig Notaro har tidligere taget afstand fra ham – men det er første gang, de udsatte står frem.

Læs også: Kevin Spacey erstattes i Ridley Scotts potentielle Oscar-film i 11. time

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af