‘Mad Men’-skaber anklages for sexchikane af kvindelig medforfatter

I går blev ‘Mad Men’-skaberen Matthew Weiner anklaget for sexchikane af sin kvindelige medforfatter Kater Gorden, der vandt en Emmy sammen med Weiner for manuskriptet på sæson to-finalen ‘Meditations in an Emergency’.

I et interview med The Information fortæller Gordon, at Weiner har sagt til hende, at »hun skyldte ham at lade ham se hende nøgen«, mens de arbejdede sammen sent om aftenen.

Gordon startede som Weiners personlige assistent på ‘Mad Men’, men arbejdede sig op til at blive medforfatter på flere afsnit. Derfor var hun også bange for, hvordan det ville påvirke hendes karriere, hvis hun udtalte sig om Weiner:

»Det føltes som en lose-lose-situation. Jeg følte ikke, jeg kunne gøre noget af frygt for risikoen. Jeg havde brug for kreditering. Jeg så ingen værdi i at tale ud, så jeg gjorde, hvad jeg troede, kvinder skulle gøre«, fortæller hun blandt andet i interviewet.

Matthew Weiner har benægtet anklagen gennem sin talsmand, der blandt andet siger, at Weiner sandsynligvis bare sagde en replik højt:

»Hr. Weiner brugte otte til ti timer om dagen på at skribe dialog højt med Fr. Gordon, der startede på ‘Mad Men’ som hans assistent. Han husker ikke at have sagt kommentaren, ej heller reflekterer den en kommentar, han ville sige mod en hvilken som helst kollega«.

Et år efter Gordon og Weiner vandt deres Emmy, blev Gordon fyret fra ‘Mad Men’. Og allerede den gang satte det gang i rygter om, at de to måske havde været involveret i et uprofessionelt forhold. I interviewet fortæller Gordon, at hun følte, hun havde mistet sin »integritet og værdig«, og derfor mistede interessen i at skrive.

Matthew Weiner er snart aktuel med antologiserien ‘The Romanoffs’, der er planlagt til premiere på Amazon i 2018.

Læs også: Fem kvinder anklager Louis C.K for krænkende onani-episoder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af