‘Annihilation’ er for intellektuelt udfordrende til at komme i de europæiske biografer

‘Annihilation’ er for intellektuelt udfordrende til at komme i de europæiske biografer
Natalie Portman i 'Annihilation'.

Tidligere på ugen afslørede Paramount, at de har indgået en aftale med Netflix om Alex Garlands ventede opfølger til ‘Ex Machina’ med Natalie Portman, Oscar Isaac og Jennifer Jason Leigh i hovedrollerne.

Det betyder, at sci-fi-filmen med titlen ‘Annihilation’ kommer i biograferne i USA, Canada og Kina mens resten af verden kun får mulighed for at se filmen på Netflix, hvor den bliver tilgængelig 17 dage efter biografpremieren.

Beslutningen er taget efter en større diskussion mellem filmens producenter David Ellison og Scott Rudin. Efter flere testvisninger var Ellison af den opfattelse, at filmen var for intellektuelt udfordrende og kompliceret for publikum, hvorefter han bad om en række ændringer i slutningen og portrætteringen af Natalie Portmans hovedkarakter. Men Rudin ville ikke bøje sig, og da han sammen med Garland havde final cut på ‘Annihilation’ blev ændringerne ikke gennemført.

Resultatet er, at Paramount har set sig nødsaget til at finde en distributionspartner, som kan bistå økonomisk, skulle filmen gå hen og blive et flop. Netflix dækker således halvdelen af produktionsbudgettet på 55 millioner dollars, mens de også står for den internationale distribution.

Som publikum er det svært ikke at ærgre sig over drejningen, for ‘Annihilation’ ligner et visuelt mesterstykke a la ‘Arrival’, der i den grad fortjener at blive set på det store lærred. Samtidig burde det ikke komme som en overraskelse, at manden bag ‘Ex Machina’ godt kan lide at udfordre sit publikum.

‘Annihilation’ får amerikansk premiere den 23. februar og lander på dansk Netflix den 12. marts.

Læs også: Første trailer til ‘Annihilation’ med Natalie Portman serverer mind-blowing sci-fi

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af