Halvdansk dokumentarfilm rykker tættere på Oscar-nominering

Halvdansk dokumentarfilm rykker tættere på Oscar-nominering

Oscar-akademiet har netop skåret årets dokumentarfelt ned fra 170 til 15 film, og den dansk-syriske dokumentar, ’De sidste mænd i Aleppo’, er fortsat blandt kandidaterne.

Filmen er instrueret af syriske Feras Fayyad og er co-produceret af danske Larm Film, mens Steen Johannessen har fungeret som medinstruktør, og Karsten Fundal har leveret musikken.

’De sidste mænd i Aleppo’ følger tre repræsentanter fra De Hvide Hjelme, syriske redningsfolk, der under Bashar al-Assads bomberegn sætter kurs mod krigens ruiner for at redde civile under murbrokkerne.

Filmen har tidligere kapret prestigefulde priser, blandt andet på Sundance-festivalen, hvor den vandt Grand Jury Prize, og på CPH:DOX, hvor den gaflede hovedprisen, DOX:AWARD.

De 15 Oscar-kandidater bliver barberet ned til fem, når akademiet den 23. januar sætter navn på de titler, der skal dyste i Dolby Theatre den 4. marts.

Der er dog stadig lang vej til det fine selskab for ’De sidste mænd i Aleppo’. Blandt de tungeste konkurrenter på shortlisten er Matthew Heinemans storroste Syrien-dokumentar ’City of Ghosts’, Ai Weiweis ’Human Flow’ om tidens flygtningstrømme samt klimafilmene ’An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ og ’Chasing Coral’.

Se den fulde liste herunder:

’Abacus: Small Enough to Jail’
‘Chasing Coral’
‘City of Ghosts’
‘Ex Libris – The New York Public Library’
‘Faces Places’
‘Human Flow’
‘Icarus’
’An Inconvenient Sequel: Truth to Power’
‘Jane’
‘LA 92’
‘De sidste mænd i Aleppo’
‘Long Strange Trip’
‘One of Us’
‘Strong Island’
‘Unrest’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af