Dylan Farrow uddyber Woody Allens seksuelle misbrug på tv – instruktøren svarer

Dylan Farrow uddyber Woody Allens seksuelle misbrug på tv – instruktøren svarer
Woody Allen med ekskonen Mia Farrow i 'Hannah and Her Sisters'.

Sagen om Woody Allen mulige seksuelle overgreb på adoptivdatteren Dylan Farrow, da hun var syv år, er blevet vakt til live med #MeToo og har de seneste uger taget til i styrke, efter en række af instruktørlegendens skuespillere har taget afstand fra Allen, blandt andet ved at donere deres løn fra hans film til Time’s Up-kampagnen.

Nu udtaler sagens to hovedaktører sig.

I 2014 indviede Dylan Farrow for første gang offentligheden i historien om adoptivfaren Woody Allen i et åbent brev i New York Times, og sidste december havde hun et #MeToo-inspireret essay i La Times, hvori hun undrede sig over, hvordan Allen kunne gå ustraffet rundt.

I går morges var Dylan Farrow så på nationalt tv i programmet ’CBS This Morning’, hvor hun atter fortalte om sin oplevelse i 1992 med den dengang 57-årige Woody Allen, der tog hende med til et loftrum og – ifølge hendes udsagn – udsatte hende for et seksuelt overgreb.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Som syvårig ville jeg sige, at han rørte mine private dele. Som 32-årig vil jeg sige, at han rørte mine skamlæber og min vulva«, siger Dylan Farrow i interviewet.

På et tidspunkt viser intervieweren et gammelt interview fra 1992 med Woody Allen, hvor han bebrejder Dylans adoptivmor, Mia Farrow, for at have haft en indvirkning på adoptivdatteren. Efter at have set klippet spørger Dylan Farrow med tårer rendende ned af kinderne retorisk: »Hvorfor skulle denne vanvittige historie om mig, der er blevet hjernevasket, være mere troværdig end den om, at jeg er blevet seksuelt forulempet af min far?«.

Til spørgsmålet om, hvorvidt hun bare prøver at få Woody Allen ned med nakken:

»Hvorfor skulle jeg ikke forsøge at få ham ned med nakken? Hvorfor skulle jeg ikke være vred? Hvorfor skulle jeg ikke være ked af det? Hvorfor skulle jeg ikke føle en form for vrede over at være blevet ignoreret, ikke troet på og smidt til side i alle disse år?«.

Woody Allen har hidtil ikke kommenteret på kritikken, når skuespillere som Greta Gerwig og Ellen Page har fortrudt deres medvirken i hans film. Med de seneste beskyldninger fra Dylan Farrow har instruktøren bag klassikere som ’Annie Hall’ og ’Manhattan’ dog valgt at komme med sin udlægning af sagen.

For at forstå Woody Allens svar er det vigtigt at have basale dele af konteksten med. Dylans mor, Mia Farrow, var Allens faste skuespiller i 12 film og dannede par med ham i omtrent lige så mange år. I 1992 opdagede Farrow imidlertid, at Allen havde været sammen med hendes adoptivdatter (og Allens nuværende hustru) Soon-Yi Previn. Det udløste en stor sag i mediernes fulde bevågenhed om forældremyndigheden over deres biologiske søn, Ronan Farrow, og adoptivdatteren Dylan Farrow.

Det er dén sag, som Allen holder fast på har spillet ind i Dylan Farrows fortsatte beskyldninger.

»Da den anklage første gang kom for mere end 25 år siden, blev den undersøgt grundigt af både børneovergrebsklinikken på Yale-New Haven Hospital og Børns Velfærd i New York. Det gjorde de begge i flere måneder og kom hver især frem til den konklusion, at der ikke var forekommet nogen forulempelse. I stedet fandt de det sandsynligt, at et skrøbeligt barn var blevet trænet til at fortælle en historie af sin vrede mor under et omstridt ægteskab.

Dylans ældste bror, Moses, har sagt, at han overværede deres mor gøre det præcist samme. Ubønhørligt coachede hun Dylan og forsøgte intenst at overbevise hende om, at hendes far var en farlig sex-predator.  Det virker til at have virket, og jeg er desværre sikker på, at Dylan tror fuldt ud på, hvad hun siger.

Men selvom Farrow-familien er kynisk til at udnytte muligheden givet af Time’s Up-bevægelsen til at gentage denne miskrediterede beskyldning, betyder det ikke, at den er mere sand i dag, end den var tidligere. Jeg har aldrig forulempet min datter, ligesom alle undersøgelserne konkluderede for et kvart århundrede siden«, slutter Woody Allen i sit offentlige statement.

Læs også: Hollywoods moralske mudderkastning og Aziz Ansari-gate tager #Metoo som gidsel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af