Lena Dunham får hård kritik for at snige sig med på Time’s Up-billede

Lena Dunham får hård kritik for at snige sig med på Time’s Up-billede
Lena Dunham. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Lena Dunhams før så fyrige feministiske brand har trange kår i disse tider.

I efteråret blev Dunhams forsvar af en sexchikaneanklaget mandlig ven linket til »hipster-racisme« og dobbeltmoral, og året forinden måtte skuespillerinden undskylde til den sorte football-stjerne Odell Beckham Jr. for nedladende kommentarer. Ligesom hun også er kommet i vælten over en række gamle tweets med racistisk ordlyd.

Nu er den så gal igen.

I går postede Dunham på Instagram et gruppebillede af alle kvinderne bag den nyligt stiftede Time’s Up-organisation, der arbejder for at gøre op med krænkelseskulturen. Grundlæggerne af Time’s Up tæller blandt andre Meryl Streep, Susan Sarandon, Tessa Thompson, Emma Stone, Reese Witherspoon og #Metoo-stifteren Tarana Burke. Men ikke Lena Dunham – hvorfor det er faldet flere for brystet, at hun har sneget sig med på fotoet ude i højre side, og tilføjet en kommentar, der for udenforstående kæder hende direkte sammen med organisationen: »Stolt af at stå side om side med disse fænomenale kvinder og sige Time’s Up til systematisk undertrykkelse, underrepræsentation, diskrimination, misbrug og vold i alle industrier«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skuespillerinden Tessa Thompson var ikke sen til at tage afstand fra Dunhams forsøg på at associere sig med Time’s Up-grundlæggerne. I et statement skriver Thompson således:

»Lena var på ingen måde til stede i vores gruppe under de mange timers arbejde over de sidste to måneder. Vi afholdt et åbent hus for skuespillerinderne i Time’s Up, der ville deltage i at sende et signal på den røde løber, og det kom bag på os alle, at Lena dukkede op. Det her er en oplysningstid. For manges vedkommende betyder det, at de skal ’uddannes’ på ny – og i den sammenhæng har flere kvinder også en hel del at arbejde på. Men jeg er bange for, at der ikke er plads til at tage dén diskussion på lige denne platform«, skrev Thompson.

Dunham svarer i dag på kritikken i et interview med Indiewire:

»Jeg var beæret over at blive inviteret med til mødet af en god ven for at observere det arbejde, disse fantastiske kvinder har udført. Grundet meget personlige årsager har jeg ikke haft mulighed for selv at bidrage, men jeg synes, at det var meget smukt, at jeg blev bedt om at være med til dette hyldestøjeblik. Jeg har arbejdet med Tessa før, og respekterer hendes kunst, og beundrer hendes konsekvente ærlighed«, siger Dunham.

Spørgsmålet er, om dén forklaring er nok for kvinderne bag Time’s Up der føler, at Dunham kapitaliserer på organisationens arbejde for egen pr-vindings skyld.

Læs også: Golden Globes sendte et stærkt politisk budskab uden at prædike moral

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af