Amy Schumer fortæller, at hun er »blevet direkte voldtaget« og kommenterer Aziz Ansari-anklage

Amy Schumer fortæller, at hun er »blevet direkte voldtaget« og kommenterer Aziz Ansari-anklage
Amy Schumer på forsiden af sin bog 'The Girl with the Lower Back Tattoo'.

Ligesom mange andre kvindelige verdensstjerner har Amy Schumer markeret sig i MeToo-bølgen. Og allerede i den halvandet år gamle selvbiografi ’The Girl with the Lower Back Tattoo« berettede hun om at blive seksuelt krænket i tidligere forhold.

I forbindelse med sit besøg hos journalisten Katie Courics podcast, fortæller Schumer nu, at hun er »blevet direkte voldtaget«. Uden at gå i detaljer med hændelsen breder hun det hurtigt ud til en mere generel diskussion om seksuelt samtykke:

»Men der findes så mange andre former for seksuelt misbrug. Vi har alle – alle kvinder jeg kender, alle kvinder i det her lokale – vi har alle haft disse oplevelser. I det nuværende klima bliver de her ting bragt op, og man udbryder: ’Gud, intet af det var okay’«, fortæller hun i podcasten.

»De fleste kvinder jeg kender, som jeg er tæt på, har haft en seksuel oplevelse, som de havde det virkelig ubehageligt med, og som, hvis det ikke var fuldt ud voldtægt, var meget tæt på at være voldtægt. Så det er ikke alt sammen sort og hvidt. Der er en gråzone for voldtægt, og jeg kalder det ’grape’«.

I den forbindelse nævner Amy Schumer sin ven og kollega Aziz Ansari, der kom i modvind, da en 23-årig kvinde tilbage i januar fortalte om en ubehagelig date med komikeren, som gentagne gange havde været seksuelt påtrængende. Efterfølgende meldte Ansari ud, at han på aftenen havde troet, at alt, der skete mellem dem, var med samtykke.

»Hvis du har en læge, som gør dig ukomfortabel, eller du får massage, eller du har en date med nogen, og vedkommende tvinger dig ud i noget, som med Aziz, synes jeg ikke, det er nogen form for kriminel handling, men jeg synes, det er godt for alle at lære, at den slags opførsel ikke er acceptabel«, fortæller Schumer.

»Jeg tror ikke, at nogen ønsker at se Aziz’ karriere ødelagt eller hans liv ødelagt eller noget i den stil, men folks tanker går i den retning. De tænker: ’Fortjener han det her?’ Og det handler egentlig ikke om det. Jeg synes, det handler om at udtrykke over for kvinder, at den slags opførsel ikke er okay, og du har ikke bare muligheden for at gå, du bliver nødt til at gå«.

Hun slutter af med at understrege, at hendes venskab med Aziz ikke overskygger hendes sympati med kvinden: »Jeg identificerer mig med alle kvinderne i de her situationer. Selv hvis det er min ven, tænker jeg ikke: ’Jamen han er jo en fin fyr’. Jeg tænker: ’Hvordan har det føltes at være hende?’«.

Læs også: Hollywoods moralske mudderkastning og Aziz Ansari-gate tager #MeToo som gidsel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af