De amerikanske anmeldere elsker ’Black Panther’: »Bedste Marvel-film hidtil«

De amerikanske anmeldere elsker ’Black Panther’: »Bedste Marvel-film hidtil«
Chadwick Boseman i 'Black Panther'.

I næste uge får vi lov til at se Marvels nyeste tilføjelse til superhelteuniverset med skuespiller Chadwick Bosemans solofilm ’Black Panther’. Allerede nu dukker der anmeldelser op fra amerikanske kritikere, og skal man tro dem, er der noget at se frem til.

Lige nu har filmen en perfekt score på 100 procent på Rotten Tomatoes, hvilket altså vil sige, at alle anmeldelser er positive. Denne karakter ændrer sig dog nok med tiden, når der udkommer flere anmeldelser end de 64 stykker, der er samlet nu.

David Erlich fra Indiewire kalder ’Black Panther’ for »den bedste Marvel-film hidtil« og konkluderer: »Man tror på T-Challa, man tror på Wakanda, og man tror – måske for første gang – at MCU faktisk har betydning«. Han giver filmen karakteren B+.

»’Black Panther’ fejrer sin helts arv og leverer samtidig en af Marvels på alle punkter mest tiltalende selvstændige udgivelser til dato«, skriver Peter Debruge fra Variety. Han roser desuden filmen for at bidrage til mere diversitet i superhelteland med sit primært sorte cast: »Det er fedt at se Black Power blive fejret på en så mainstream facon«.

Leah Greenblatt fra Entertainment Weekly hylder filmens kvindelige karakterer: »Gudskelov for kvinderne ved siden af Boseman, inklusive hans kongelige mor Ramonda (Angela Bassett), geniale lillesøster Shuri (Letitia Wright) og frygtløse kriger-beskytter Okoye (Danai Gurira). De er ukuelige og så pragtfuldt, levende beskrevet«.

Slutteligt skriver Todd McCarthy fra The Hollywood Reporter: »Med forbløffende timing bringer Marvel i ‘Black Panther’ sine superhelte ind i et domæne, som de ikke har været i før, og som er en klar forbedring«.

Filmen får premiere 15. februar.

Læs også: Rotten Tomatoes tager afstand fra ’Black Panther’s hadske karaktersabotører

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af