Quentin Tarantino kommenterer Uma Thurmans ’Kill Bill’-ulykke: »Mit livs største fortrydelse«

Quentin Tarantino kommenterer Uma Thurmans ’Kill Bill’-ulykke: »Mit livs største fortrydelse«
Quentin Tarantino og Uma Thurman på filmfestivalen i Cannes i 2014. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Efter Uma Thurman i New York Times kritiserede Quentin Tarantinos håndtering af et stunt under ’Kill Bill’-optagelserne, som udsatte hende for livsfare, har instruktøren selvfølgelig fået en masse dårlig omtale på sociale medier. Blandt andre Jessica Chastain har været aktiv i sagen.

Efterfølgende har Thurman specificeret, at hun ikke længere bebrejder Tarantino for ulykken, idet der ikke var onde hensigter bag. I et større interview med Deadline giver Tarantino nu også sit besyv med om hele sagen, som han kalder sit »livs største fortrydelse«.

Som Thurman også nævnte, fortæller Tarantino, at det var ham, som skaffede hende optagelserne fra ulykken. Derfor vidste han selvfølgelig også, at The New York Times-artiklen var en realitet. Det var egentlig også planlagt, at han skulle udtale sig til journalisten bag, Maureen Dowd, men hun tog aldrig kontakt.

Uma Thurman havde ikke regnet med, at al vreden ville blive rettet mod Tarantino, da hun så Weinstein som den virkelige skurk.

I Deadline-interviewet forklarer han desuden, hvad han tror, der især gik galt i bilulykken. Han hørte, at Uma var bekymret for at udføre stuntet, så han besluttede sig for selv at køre ned ad vejen for at tjekke, at den var sikker for hende:

»Jeg kørte ned ad den og håbede inderligt, at den ville være nem og sikker for Uma at køre på. Så vi kører på vejen, og jeg kigger på den, og jeg tænker, at det nok skal gå fint. Det er en lige vej. Der er ingen mærkelig dyk, der var ingen kløft-lignende ting, ingen skjulte ’S-kurver’«.

Uma Thurman i ‘Kill Bill’

Problemet var så, at de på grund af lyset, som havde flyttet sig i løbet af dagen, besluttede sig for at lade Uma Thurman køre ned ad vejen fra den modsatte ende. Tarantino tænkte dengang ikke, at det var nødvendigt at tjekke vejen igen. Det var jo den samme vej.

»Jeg tænkte, at en lige vej er en lige vej, og jeg tænkte ikke, at jeg behøvede at gennemkøre vejen igen for at sikre mig, at der ikke var nogen forskelle, når man kørte i den modsatte retning. Igen, det er et af mit livs største fortrydelser. Som instruktør lærer man løbende, og nogle gange lærer man tingene gennem forfærdelige fejltrin. Det var et af mine forfærdeligste fejltrin, at jeg ikke tog mig tid til at gennemkøre vejen en enkelt gang mere, så jeg ville se, hvad jeg senere opdagede«, fortæller Tarantino.

»Hun ankom i godt humør. Vi startede optagelsen. Og hun kørte galt. Først vidste ingen, hvad der var sket. Efter ulykken, da Uma tog på hospitalet, havde jeg det forfærdeligt over, hvad der var sket. Jeg gik ned ad vejen i den modsatte retning. Og mens jeg gik ned ad vejen i modsat retning… jeg ved ikke, hvordan en lige vej bliver til en ikke-lige vej, men den var ikke så lige som før«.

Derudover mener Tarantino, at det monterede kamera på bilens bagparti gjorde det sværere at styre køretøjet. Desuden var der mere sand på vejen, end de havde regnet med.

Han fortæller slutteligt om deres forhold efter ulykken:

»Uma og jeg havde vores problemer omkring ulykken. Hun bebrejdede mig for crashet, og hun havde retten til at bebrejde mig for crashet. Det var ikke min hensigt. Jeg overtalte hende til at sætte sig i bilen. Jeg forsikrede hende om, at vejen var sikker. Og det var den ikke. Bilen kan også have været usikker, selvom jeg ikke vidste det dengang«.

De formåede dog at ligge hændelsen bag sig og genoprette det tætte venskab:

»På et tidspunkt, kort tid efter, holdt vi en stor middag i Soho House i New York, og der behandlede vi alle bil-tingene og al den bitterhed, som hun havde mod mig. De ting hun følte, jeg kunne have gjort bedre for at beskytte hende i den film. Og vi kom igennem det hele, hun lagde det bag sig, og vi har være fantastiske venner lige siden«.

Læs også: Uma Thurman deler video fra sit ’Kill Bill’-crash – bebrejder ikke længere Tarantino

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af