Ryan Coogler takker for ’Black Panther’-modtagelse i åbent brev: »Det har rørt min kone og mig til tårer«

Ryan Coogler takker for ’Black Panther’-modtagelse i åbent brev: »Det har rørt min kone og mig til tårer«
Ryan Coogler til 'Black Panther'-forpremiere i BFI Southbank i London. (Foto: Jeff Spicer/Getty Images)

’Black Panther’ går i øjeblikket sin sejrsgang på alle fronter. For det første har filmen modtaget så meget kritikerros, at den med en metascore på 87 er den hidtil bedst anmeldte Marvel-film. Samtidig går billetsalget langt over forventning, og filmen har således fået den femtebedst sælgende åbningsweekend nogensinde, lige i hælene på ’The Avengers’.

I et åbent brev på Marvels Instagram-profil udtrykker instruktør Ryan Coogler nu sin taknemmelighed for den varme modtagelse:

»Filmproduktion er en holdsport. Og vores hold bestod af fantastiske mennesker fra hele verden, som troede på den her fortælling. Inderst inde håbede vi alle, at folk ville komme og se en film om et fiktivt land på det afrikanske kontinent, bestående af et cast med afrikanske rødder«, skriver instruktøren.

»Vi kunne aldrig have forestillet os, at I alle ville dukke så talrigt op. Jeg er stadig beæret over, at folk har lyst til at bruge deres penge og tid på at se vores film. Men at se folk fra alle baggrunde iføre sig tøj, der fejrer deres kulturarv, tage billeder ved siden af vores plakater med deres venner og familie og nogle gange danse i biograflobbyerne – det har ofte rørt min kone og mig til tårer«.

Coogler slutter med at takke både publikum og filmkritikerne, der skabte store opmærksomhed omkring filmen, inden den kom i biograferne:

»Tak for at give vores hold af filmskabere den største gave: Muligheden for at dele denne film, som vi har puttet vores hjerte og sjæl i, med jer«.

Læs også: Anmeldelse – ’Black Panther’ er gammel vin på nye flasker

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af