Frances McDormand skabte årets største Oscar-moment under vindertale

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frances McDormands takketaler er altid noget at se frem til, og den 60-årige skuespillerinde skuffede ikke, da hun i nat gik på scenen i Dolby Theatre for at modtage sin karrieres anden Oscar, for ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’.

McDormand er dronningen af dead pan foran og bag kameraet, men selvom alle Oscar-odds på forhånd var med hende oven på sejrene ved BAFTA og Golden Globes, var hun alligevel tydeligt berørt, da hun fik overrakt statuetten af powerduoen Jodie Foster og Jennifer Lawrence.

Coen-musen takkede vanen tro familie og ‘Three Billboards’-kollegerne og gjorde så plads til Oscar-showets højdepunkt, da hun inviterede samtlige kvindelige nominerede i salen – på tværs af alle kategorier – til at rejse sig fra deres pladser og blive hyldet. Meryl Streep, Margot Robbie, Greta Gerwig og den første kvindelige Oscar-nominerede filmfotograf nogensinde Rachel Morrison kom på benene til McDormands uddelte begejstring fra scenen.

»Kig jer omkring, damer og herrer, for vi har alle historier, vi gerne vil have finansieret«, sagde McDormand og sluttede af med: »Jeg har to ord til jer: Inclusion rider«. Et udtryk, der refererer til manges ønske om en særlig kontraktklausul, hvorigennem man kan sikre køns og racdiversitet i filmverdenen.

Læs også: Se alle årets Oscar-vindere her

Læs også: De sjoveste og mest bevægende højdepunkter fra Oscar-natten – med hashlugt, kjolegenbrug og hyperventilation

Læs også: Oscar-nattens største what the fuck-øjeblikke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af