Traileren til Mads Brüggers ‘Sankt Bernhard Syndikatet’ med Frederik Cilius og Rasmus Bruun er landet

Traileren til Mads Brüggers ‘Sankt Bernhard Syndikatet’ med Frederik Cilius og Rasmus Bruun er landet
Rasmus Bruun, Frederik Cilius og en Sankt Bernhardshund i Mads Brüggers første spillefilm.

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er i vælten for tiden. Deres hitsatireprogram på Radio24syv ‘Den Korte Radioavis’ er for nylig overgået til ‘Den Korte Weekendavis’, de har fortalt om kontroverser med både ‘Hvem vil være millionær?’ og DR/Danmarks Indsamling, de er netop debuteret med deres første live-show, ‘Det Skide Show’ på Bremen, og lige om lidt springer de så ud som filmskuespillere.

Det sker i deres chef på 24syv Mads Brüggers første film som fiktionsinstruktør, ‘Sankt Bernhard Syndikatet’, der nu har fået den første trailer. Filmen er en syret fortælling om to gamle Herlufsholm-kammerater – den opportunistiske iværksætter Frederik (Cilius) og den naive millionærarving Rasmus (Bruun) – der teamer op om et forretningseventyr i Kina. Her skal de importere Sankt Bernhardshunde, der er i høj kurs i landet.

Traileren lover både sort humor og momenter af slapstick i en form, der ganske vist er fiktion, men også har dokumentariske islæt i de to komikeres møde med lokalbefolkningen, som ikke ved, at de medvirker i en film.

»Der findes ingen andre film som den«, sagde Mads Brügger, da han her på sitet for første gang fortalte om ’Sankt Bernhard Syndikatet’. »I forhold til, hvordan danske komedier er flest, er det en meget speciel film. Det er ikke ’Klovn i Kina’ eller ’Øb og Bøv i Asien’. Den har meget mere til fælles med amerikanske indie-komedier a la Todd Solondz«, sagde manden bag de anerkendte dokumentarfilm ‘Det Røde Kapel’ og ‘Ambassadøren og slog fast, som traileren også bekræfter, at man ikke skal regne med at se en filmatisering af ‘Den Korte Radioavis’:

»Hvis man tror, man skal se en film om Kirsten Birgit og Rasmus, så kommer man på andre tanker. For det er det virkelig ikke. Det er noget helt andet. En meget, meget mørk komedie. Og jeg er stolt af, hvor godt Rasmus og Frederik spiller i den«, fortalte han om filmen, der netop er udtaget til Tribeca Film Festival i New York i april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Mads Brügger om ‘Sankt Bernhard Syndikatet’ – »En meget, meget mørk komedie«

Læs også: Da duoen bag ‘Den Korte Radioavis’ nødlukkede ‘Hvem vil være millionær?’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af