Marvels egne fremtidsplaner spolerer ’Avengers: Infinity War’s chokslutning

’Avengers: Infinity War’ gik ud med en enorm cliffhanger, men MCU tager selv brodden af det følelsesmæssige punch. Det kan få konsekvenser for superhelteuniversets kommende film.
Marvels egne fremtidsplaner spolerer ’Avengers: Infinity War’s chokslutning
'Avengers: Infinity War'.

KOMMENTAR. Kæmpe spoileradvarsel for ’Avengers: Infinity War’.

I et isnende minut kunne man høre en knappenål falde til jorden i biografsalen. Historiens mest bombastiske superheltefilm gik ikke ud med et brag, men en sagte, dødelig vind, da størstedelen af vor helte blæste væk i atomer for øjnene af de tilbageværende fem Avengers. Another one bites the dust …

Spider-Man, Black Panther, Doctor Strange, Scarlet Witch, Bucky Barnes, Fury og samtlige Guardians-medlemmer på nær Rocket blev udslettet på lige fod med millioner af skabninger i universet, da Thanos erhvervede sig den sjette og sidste Infinity-sten til sin bejazzled handske og førte sit ’humanitære’ befolkningstalsreguleringsprojekt ud i livet – blot for at kunne nyde uforstyrret fuglesang og strålerne fra en perfekt solopgang.

Mindfulness-mani udi ekstremerne.

Tilbage stod Iron Man, Captain America, Bruce Banner, Black Widow og Thor lamslåede i stilheden, alt imens Rocket og Okoye begræd deres venners og konges skæbner.

Det skulle være kleenex-cliffhangeren to end all cliffhangere, men lige så overrasket man blev det ene øjeblik, lige så irriteret var der anledning til at blive det næste over, at MCU selv forinden havde spændt ben for, at chokeffekten for alvor kunne forplante sig i rygmarven.

Det er sålunde svært at græde salte tårer over stakkels, unge Peter Parkers smægtende selvhøjtidelige bortgang i Tony Starks arme, når ’Spider-Man 2’ allerede er under opsejling. Såvel som ’Black Panther 2’ og ’Guardians of the Galaxy 3’. Sidstnævnte lander i 2020 og peger på, at selv ikke Gamoras ’ægte’ død i ’Infinity War’ var helt så endelig, som den så ud.

Er der i så fald ligeledes håb for fanfavoritten Loki, som MCU fornærmende uceremonielt skyllede ud med badevandet?

Iron Man og co. i ‘Infinity War’.

Der er givetvis en pointe i, at det er de fem oprindelige Avengers, der til næste år slår pjalterne sammen med Captain Marvel (som Fury akkurat pagede inden han gik op i røg) og genforener stridshanerne Iron Man og Captain America, hvis veje ikke krydsedes i ’Infinity War’. De overlevende skal have nogen at redde, måske endda dø for, så selvfølgelig har vi ikke set det sidste til de forstøvede frænder i Avengers-regi.

Men part 1’s mavepusterslutning havde immervæk stået stærkere, hvis der havde hængt en dunst af potentiel permanent død over scenen, gerne med et af de vægtigste heltenavne i mikset.

Robert Downey Jr., Chris Evans og Chris Hemsworths kontrakter med MCU udløber som bekendt alle efter ’Avengers 4’, hvorfor fans hidsigt har spekuleret i, hvem der mon ville løbe panden mod Thanos’ firkantede hageparti. Det havde gjort ondt langt ind i superheltesjælen, hvis en af kæmperne var udåndet ved halvlegsfløjtet i stedet for de stensikre comeback-kids.

Så sent som i marts teasede Marvel-studiets præsident Kevin Feige ellers for, at dem, der dør i ’Infinity War’, meget vel forbliver kolde:

»Folk skal passe på med, hvad de ønsker sig«, sagde Feige til Entertainment Weekly som respons på kritikken af Marvels familievenlige dødsaversioner, der tidligere har genoplivet både Fury og Loki.

Benedict Cumberbatch som Dr. Strange, Robert Downey Jr. som Iron Man, Mark Ruffalo som Hulk og Benedict Wong som Wong.

For nu klinger Feiges udtalelse antiklimatisk hult ovenpå part 1’s massesnydedød, og uagtet at de færreste fans vil få nogen decideret fornøjelse ud af at se Iron Man forvandlet til skrot, er det undergravende for ’Avengers 4’s momentum, at man ikke helt tror på, at MCU tør gøre alvor af egne bralrende dødstrusler.

Det er ikke sådan, man viser fansene respekt, og lugter mest af alt forudsigeligt af, at studiet vil holde branddøren vidt åben for eventuelle fremtidige superstjerne-cameos, a la Iron Mans gæstevist i ’Spider-Man: Homecoming’. Er det intentionen, er det formentlig kun birollefigurer som Rhodey, Bucky og Nebula, der har grund til at skælve i uniformerne.

Publikums følelsesmæssige investering i likeable hovedkarakterer, vi hepper på og griner med, udgør pillerne under MCU’s mægtige succes, og selvom superhelte på tegneserieprint omkommer og vender tilbage i ét væk, er det svært at pumpe liv i filmhjertets rutsjebaneture, hvis ingen af ’Avengers’-finalens største wtf-scener og selvskabte hype bliver akkompagneret af nævneværdig konsekvens for yndlingene, The Big Five.

Jovist, ‘Infinity War’ var mestendels en enormt underholdende oplevelse, men den efterlader ikke desto mindre undertegnede med bange anelser for, at MCU uforvarende har skabt en udstillingsplatform for sit maskineris mest fatale, kommercielt leflende svaghed. ’Avengers 4’ får premiere den 3. maj til næste år. Og så skal der altså kød på bordet, hvis ikke fase 3 skal flapre ud i det sorte rum som en punkteret ballon sammen med studiepræsidentens troværdighed.

Læs også: ‘Avengers: Infinity War’ slår ‘Star Wars’-millionrekord

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af