‘The Wire’-mesters kommende dramaserie er højst overraskende

‘The Wire’-mesters kommende dramaserie er højst overraskende
David Simon under optagelserne af 'Treme'.

David Simon er kendt som amerikansk tv’s største sociolog med sine dybt humanistiske og nuancerede HBO-portrætter af USA’s storbyer under pres i ‘The Wire’, ‘Treme’ og den aktuelt kørende ‘The Deuce’.

Derfor lander hans kommende projekt som lidt af en overraskelse. Ifølge Variety er Simon nemlig i gang med at udvikle serien ‘A Dry Run’, som følger en række amerikanske soldater, der tog til Spanien for at kæmpe i Den Spanske Borgerkrig mod fascismen, fra det første blodige slag i Jarama Valley, til de rejste fra landet ved krigens afslutning i 1939.

Ifølge Simon er historien både medrivende og tragisk. »Den spanske kamp mod fascisme og misbruget af kapitalisme som et bolværk mod totalitarisme repræsenterer en fremragende politisk fortælling om det 20. århundrede og vores tid i dag«, siger han til Variety.

Simon har allieret sig med to af sine gamle ‘The Wire’-partnere, George Pelecanos og Dennis Lehane, og tanken er at lave en seks afsnit lang miniserie. Det er et format, han har arbejdet i adskillige gange, med ‘The Corner’, ‘Show Me a Hero’ og ikke mindst ‘Generation Kill’, som er den mest klare parallel til det nye projekt i Simons bagkatalog. For godt nok har han aldrig peget så langt tilbage i historien før, men også ‘Generation Kill’ handlede om amerikanske soldater på en kompliceret mission i et fremmed land.

Inden ‘A Dry Run’ bliver Simon dog aktuel med anden sæson af newyorkers-serien ‘The Deuce’.

Læs også: De 20 bedste HBO-dramaserier nogensinde

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af