Alex Garland nægter at lave ’Annihilation’-efterfølger – teaser i stedet ny sci-fi-serie

Alex Garland nægter at lave ’Annihilation’-efterfølger – teaser i stedet ny sci-fi-serie
Natalie Portman i Alex Garlands 'Annihilation'.

Alex Garlands opfølger til den Oscar-vindende ’Ex Machina’ blev taget godt imod af anmelderne. Og da ’Annihilation’ er baseret på første roman i forfatter Jeff VanderMeers ’Southern Reach’-trilogi, håber nogen måske på, at Garland laver en efterfølger og starter sin egen ambitiøse sci-fi-franchise. Det kan instruktøren dog eftertrykkeligt afvise.

»Jeg har ikke noget imod, hvis andre gør det, men jeg er ikke interesseret i idéen om en efterfølger«, fortæller instruktøren til Indiewire.

»Når en ting er færdig, er jeg færdig med den. Jeg bevæger mig straks videre, så jeg har ikke engang en holdning til en ’Annihilation’-efterfølger. Gennem hele forløbet var jeg tydelig over for alle, fra selskabet til skuespillerne. Jeg fortalte alle, at jeg ikke rigtigt så den som del af en franchise«.

Instruktøren lagde samtidig tryk på, at den gode modtagelse af filmen kom bag på ham:

»Jeg blev på en måde fortalt, at den ikke ville fungere for alle, og da den så gjorde det, blev jeg oprigtigt overrasket«, siger han til Indiewire.

»Det var ret fantastisk og rørende, hvis jeg skal være ærlig. Man kan ikke tage sammenligningerne med Kubrick og Tarkovskij seriøst, men folk taler om, hvordan den relaterede sig til et meget personligt aspekt af deres liv og deres psykologi, og dét var meget kraftfuldt for mig«.

Garlands næste projekt bliver sci-fi-serien ’Devs’, der kun er planlagt til en enkelt sæson. Den bliver dog meget anderledes end instruktørens seneste udspil:

»’Annihilation’ var en meget indvendig, intuitiv måde at lave film på. ’Devs’ har et meget specifikt videnskabeligt og filosofisk argument i sig«, forklarer han.

»Det ville ødelægge serien, hvis jeg fortalte jer om argumentet nu, men den har et centralt og meget fastlåst argument indlejret. ’Annihilation’ har et feberdrømsaspekt over sig. Det har ’Devs’ ikke«.

Læs også: Natalie Portman svarer på whitewashing-anklager mod Alex Garlands ’Annihilation’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af