Asia Argento blev ignoreret efter knusende Cannes-tale om Weinstein-voldtægt

Asia Argento blev ignoreret efter knusende Cannes-tale om Weinstein-voldtægt
Asia Argento sammen med Ava DuVernay under prisoverrækkelsen i Cannes. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Da Den Gyldne Palme og de øvrige priser blev uddelt ved afslutningsceremonien på Cannes Film Festival i lørdags, var det ikke så meget vindertalerne, der vakte opmærksomhed. Det var i stedet skuespiller Asia Argento, der i oktober sidste år fortalte, hvordan hun var blevet udsat for seksuelle overgreb af Harvey Weinstein, og som fra talerstolen leverede en svigende stærk monolog:

»In 1997, I was raped by Harvey Weinstein here at Cannes. I was 21 years old. This festival was his hunting ground. I want to make a prediction: Harvey Weinstein will never be welcomed here ever again«, sagde Argento blandt andet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På sociale medier har den italienske skuespiller fået stor opbakning, men i salen blev hun nærmest ignoreret, fortæller hun nu på Twitter i et svar til Mia Farrow – faktisk var der kun én prominent filmperson, der bakkede op om hendes statement: Spike Lee.

Cannes-festivalen satte i år fokus på manglen på mangfoldighed i filmbranchen, men er af mange blevet kritiseret for ikke at tage problemet alvorligt nok.

Instruktørlegenden Spike Lee er selv kendt som en af Hollywoods mest politisk aktive stemmer og var blandt aftenens store vindere i Cannes, da han hjemtog andenprisen Grand Prix for sin film ‘BlacKKKlansman’.

Læs også: De 10 bedste film på årets Cannes-festival – rangeret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af