Gary Oldman vender tilbage til instruktørstolen med passionsprojekt

Gary Oldman vender tilbage til instruktørstolen med passionsprojekt
Gary Oldman med sin Oscar for 'Darkest Hour,'. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

I går kunne vi fortælle, at Gary Oldman var i spil til Steven Soderberghs journalistfilm ’The Laundromat’ om lækagen af Panama-papirerne i 2016. Det er ikke det eneste projekt, som skuespilleren har foran sig.

Nu melder Deadline nemlig, at Oldman både skal instruere og medvirke i filmen ’Flying Horse’, hvis manuskript han ligeledes selv har udarbejdet.

Handlingen er baseret på virkelige hændelser og følger fotografen Eadweard Muybridge, der er kendt som én af filmmediets forløbere. I 1872 lavede han nemlig en fotoserie, der skulle dokumentere en hests bevægelse i løb. Her stillede han en lang række kameraer op langs en løbebane, og denne fotosekvens minder om en lillebitte film, hvor hvert fotografi er en frame.

Hvis ikke man synes, det lyder spændende nok til halvanden times biopic, kan det måske betrygge, at Muybridge senere i livet blev drabsmand, da han fandt ud af, at hans kone Fiona havde en elsker. Da det gik op for ham, at teateranmelderen Major Harry Larkyns muligvis kunne være far til deres søn, slog Muybridge ham ihjel.

»Dette projekt har været Garys passion i et stykke tid, og jeg er spændt på at genforenes med ham for at bringe denne fængslende fortælling til det store lærred«, udtalte producer Tucker Tooley i en pressemeddelse.

’Flying Horse’ er Oldmans anden film som instruktør. Hans første var ’Nil by Mouth’ fra 1997, der åbnede Cannes-festivalen det år.

Læs også: Gary Oldmans søn forsvarer farens uskyld i åbent brev

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af