Sidse Babett Knudsen vender hjem til dansk film – som mafiaboss i Udkantsdanmark

Sidse Babett Knudsen vender hjem til dansk film – som mafiaboss i Udkantsdanmark
Sidse Babett Knudsen i første sæson af 'Westworld'.

Efter sin præstation som Birgitte Nyborg i hitserien ’Borgen’ har Sidse Babett Knudsen nydt stor opmærksomhed i udlandet, hvilket blandt andet har givet hende roller i HBO’s ’Westworld’ og Dan Brown-filmatiseringen ’Inferno’. Nu vender hun tilbage til dansk jord.

’Kød og blod’ er titlen på den Super16-uddannede instruktør Jeanette Nordahls spillefilmsdebut. Manuskriptet af skrevet af Ingeborg Topsøe, der selv får sin spillefilmsdebut i næste uge som medforfatter på Milad Alamis ’Charmøren’. Nordahl og Topsøe har tidligere arbejdet sammen på kortfilmen ’Nylon’ fra 2016.

Filmen følger 17-årige Ida, spillet af unge Sandra Guldberg Kampp, som mister sin mor i en bilulykke. Hun flytter derfor ind hos sin tante Bodil (Sidse Babett Knudsen) og sine fætre, der bor et sted i Udkantsdanmark. De udviser stor kærlighed, men fører også en noget lyssky levevej. Bodil er nemlig mafiaboss, og placeret midt i de kriminelle aktiviteter begynder Ida at forstå, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

Udover førnævnte ses Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri som Idas fætre. I andre roller medvirker blandt andre Carla Røder, Sofie Torp, Omar Shargawi og Benjamin Kitter.

Optagelserne til ’Kød og blod’ startede i går på Nordfyn, og biografpremieren er sat til 1. august 2019.

Læs også: Ambitiøs dansk film om Krudttønden-terrorangrebet på vej: »Tre år er lang tid i dag«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af