Scarlett Johansson lander transkønnet rolle – casting-kritikken gløder

Scarlett Johansson lander transkønnet rolle – casting-kritikken gløder
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Forleden blev det offentliggjort, at Scarlett Johansson skal spille hovedrollen i den kommende krimi-biopic ’Rub & Tug’. Filmen, der instrueres af Rupert Sanders (som Johansson også arbejdede sammen med på ’Ghost in the Shell’), handler om Dante ’Tex’ Gill – en kvinde, der succesfuldt drev en mindre prostitutionsring som massagebikse i 70’ernes Pittsburgh.

Gill var transkønnet. I samtiden blev hun (ifølge ScreenCrush) beskrevet som »kvinden, der foretrækker at blive kendt som en mand«. At Scarlett Johansson, der er cis-kvinde, skal spille denne rolle, har skabt en heftig debat. Mange har via sociale medier kritiseret, at filmindustrien giver cis-skuespillere transkønnede roller.

Scarlett Johanssons repræsentant har besvaret kritikken med følgende (hvilket skulle være en overlevering af Johanssons egne ord): »Fortæl dem, at de kan blive henvist til Jeffrey Tambor, Jared Leto og Felicity Huffmans repræsentanter for kommentarer«.

Udtalelsen henviser til tre andre cis-skuespillere, der tidligere har høstet stor anerkendelse for skildring af transkønnede. Jeffrey Tambor i ’Transparent’ (som han vandt en Emmy for), Jared Leto i ’Dallas Buyer’s Club (der inkasserede ham en Oscar) og Felicity Huffman i ’Transamerica’ (der scorede hende en Oscar-nominering).

Scarlett Johansson og Rupert Sanders mødte også i samarbejdet på ’Ghost in the Shell’ massiv casting-kritik, idet Johanssons rolle i denne film var baseret på en adaption af en japansk manga-figur. En vittig tweeter leverede hertil kommentaren: »Først japanerne, og nu påtager Scarlett Johansson sig trans-samfundet med sin nye film ’Rub and Tug’. Jeg kan ikke vente, til hendes Rosa Parks-film kommer«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af