Soundvenue præsenterer: Stor Brian De Palma-serie i Cinemateket i september og oktober

Soundvenue præsenterer: Stor Brian De Palma-serie i Cinemateket i september og oktober
Al Pacino i 'Scarface'.

Sidste år gæstede en af amerikansk films helt store instruktører København, da Brian De Palma indspillede scener til sin kommende thriller ‘Domino’ med Nikolaj Coster-Waldau, Guy Pearce og Carice van Houten i hovedrollerne med Paprika Steen og Nicolas Bro som birollesupport.

Filmen har endnu ikke fået dansk premieredato, men mens vi venter, kan du i september og oktober stifte nærmere bekendtskab med De Palmas imponerende bagkatalog i Cinemateket, der i samarbejde med Soundvenue viser seks af den kontroversielle auteurs mest indflydelsesrige værker:

Den underkendte politiske thriller ‘Døden sletter alle spor’ (‘Blow Out’) med John Travolta, horror-klassikeren ‘Carrie’ (der som en af få gyserfilm i historien blev Oscar-nomineret for sine to centrale kvinderoller), mesterlige ‘Scarface’ (der nær fik en R-rating i USA), ‘Klædt på til mord’ (‘Dressed to Kill’, der i 1980 affødte både kritikerros og protester fra kvinderettighedsgrupper), ‘Stand-in for mord’ (‘Body Double’, der blandt andet inspirerede ‘American Psycho’) og endelig ‘Spøgelset i Paradis’ (‘Phantom of the Paradise’, der parodierer ‘Phantom of the Opera’ såvel underholdningsindustriens absurditeter).

Tematikkerne svinger fra politisk ladet samfundssatire over stærkt grænsesøgende erotiske magtspil, der deler publikums lyster på midten, men De Palmas formidable tekniske virtuositet står ikke til diskussion.

Billederne af Al Pacino, der går sit endeligt i møde i en blodsprøjtende kugleregn i ’Scarface’, eller Sissy Spacek, der sætter sit berømte prom-punktum i ’Carrie’, brænder sig uomtvisteligt fast på nethinden og ind i filmhistorien. Og scenernes emotionelle chokværdi får vinger af De Palmas visuelle geni, der sætter langt yngre kollegers forståelse for mediet overlegent til vægs – ligesom de sender kærlige hilsner til suspense-forbilledet Alfred Hitchcock igennem svimlende kameravinkler, flittig brug af split-screen og en hær af blonde femme fatales.

Cinemateket viser ‘Scarface’, ‘Klædt på til mord’, ‘Døden sletter alle spor’, ‘Stand-in for mord’, ‘Carrie’ og ‘Spøgelset i paradiset’ fra den 3. september til den 30. oktober. Læs mere HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af