Wes Andersons nye film er en musical i efterkrigstidens Frankrig

Wes Andersons nye film er en musical i efterkrigstidens Frankrig
Wes Anderson under pressekonference om 'Isle of Dogs' i Berlin. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Den texanske mester Wes Anderson har søsat forarbejdet til sin næste film, der lader til at operere inden for en fra instruktørens side endnu uudforsket genre: Musicalen.

Filmen skal skydes i byen Angoulême i det sydvestlige Frankrig, og de indtil videre sparsomme detaljer omkring handlingen går på, at den kommer til at udspille sig i 1940’ernes Frankrig i tiden efter Anden Verdenskrig. Det er den franske avis Charente Libre, der skriver, at filmen bliver en musical.

Med den franske setting og musicalelementet kan man tænke sig, at filmen bliver en hyldest til den franske instruktør Jacques Demy, der er et af Andersons store forbilleder og har inspireret stilen i flere af instruktørens tidligere film. Demy er især kendt for sine charmerende, originale musicals som ’Pigen med paraplyerne’ (1964) og ’Pigerne fra Rochefort’ (1967).

Den foreløbigt unavngivne spillefilm bliver Andersons 10., og optagelserne er sat til at begynde enten i slutningen af året eller i start 2019. Den hyldede instruktør havde sidst premiere på Berlinalen i februar med sin stopmotion-komedie, ’Isle of Dogs’, der er en sandsynlig Oscarkandidat i kategorierne ’bedste animationsfilm’ og ’bedste originale manuskript’ ved næste års uddeling.

Anderson og co. er for nuværende hemmelighedsfulde omkring både plot og rollebesætning i den kommende film, men mon ikke et par af instruktørens vanlige stjerneskuespillere bliver at finde i castet.

Læs også: ’Isle of Dogs’: Wes Anderson bider fra sig!

Læs også: Wes Andersons film – fra værst til bedst

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af