Woody Allen holder filmpause for første gang i et halvt århundrede

Woody Allen holder filmpause for første gang i et halvt århundrede
Woody Allen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Woody Allen har i cirka 50 år stort set udgivet en ny film årligt, og derfor er det bemærkelsesværdigt, at den 82-årige auteur i øjeblikket ikke har gang i et nyt filmprojekt.

Det skriver Page Six, selvom der på IMDb er annonceret et »Woody Allen-projekt uden titel«, men officielt har instruktøren altså ikke sat nogen projekter i søen siden sin sidste færdiggjorte film ’A Rainy Day in New York’ med blandt andre Timothée Chalamet, Elle Fanning, Jude Law og Selena Gomez på rollelisten. Filmen, der handler om to unge mennesker (Chalamet og Fanning) på weekendophold i New York, er endnu ikke blevet udgivet, og det er uvist, om den overhovedet får premiere, fordi Amazon Studios, der sidder på rettighederne, har skrinlagt udgivelsen.

Det skyldes de kompromitterende anklager, der har sat instruktøren i et dårligt lys, særligt de gamle anklager om seksuelt misbrug, som hans adoptivdatter, Dylan Farrow, beskyldte ham for tilbage i 1992. Dengang blev sagen afvist i retten, men anklagen kom igen i søgelyset i forbindelse med et åbent brev om misbruget skrevet af Farrow og udgivet i The New York Times i 2014. I lyset af MeToo-bevægelsen har flere skuespillere nu proklameret, at de fremadrettet ikke ønsker at samarbejde med Allen.

Miskrediteringen af Allen har som nævnt fået Amazon til at tilbageholde ‘A Rainy Day in New York’, og filmselskabet forsøger angiveligt at bryde deres kontrakt med Allen, der binder til samarbejde om tre film. Indtjeningen på Allens film er desuden blevet betydeligt mindre med årene, hvilket efter sigende medvirker til, at instruktøren ikke selv kan finde midlerne til at finansiere en ny film andetsteds. Om skandalerne sætter punktummet for de romantiske snakkefilm fra Allens hånd, er ikke til at sige, men for nu ser det ud til, at der er trykket på pause.

Læs også: Woody Allen tager afstand fra anklager: »Jeg burde være repræsentanten for #MeToo-bevægelsen«

Læs også: ‘Wonder Wheel’: Woody Allen, vil du ikke nok gå på pension?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af