Woody Allen tager afstand fra anklager: »Jeg burde være repræsentanten for #MeToo-bevægelsen«

Woody Allen tager afstand fra anklager: »Jeg burde være repræsentanten for #MeToo-bevægelsen«

#MeToo-bølgen er som bekendt skyllet ind over en anselig del af filmbranchen. Mens Woody Allen har haft hovedet oven vande i forhold til nye optrevlinger, har en gammel sag for længst indhentet ham og gjort ham til en del af debatten.

I starten af 90’erne blev Woody Allen anklaget for at have misbrugt sin og ekskonen Mia Farrows adoptivdatter, Dylan Farrow. Allen nægtede sig skyldig i anklagen, og efter flere måneders undersøgelser blev sagen droppet. Dog er den alligevel med jævne mellemrum kommet op til overfladen – også på det seneste, hvor Dylan Farrow har gentaget anklagerne, mens hendes bror Moses til gengæld har forsvaret Woody Allen.

De seneste par måneder har flere forskellige skuespillere, der er blevet gjort opmærksom på sagen, desuden reageret. Timothée Chalamet og Rebecca Hall blandt andre begge doneret deres Woody Allen-løn til Time’s Up-organisationen, mens Javier Bardem har forsvaret den 82-årige instruktør.

I et nyt interview i det argentinske nyhedsprogram ’Periodismo Para Todos’ udtaler Woody Allen sig om hele affæren og om sin støtte til #MeToo-bevægelsen.

Om sagen om overgrebet på Dylan Farrow udtaler Allen: »Det er noget, der er blevet undersøgt grundigt for 25 år siden af alle autoriteterne, og alle kom til konklusionen, at det var falsk. Det var slutningen, og jeg er kommet videre med mit liv. At det kommer tilbage nu, er en forfærdelig ting at beskylde et menneske for«.

»Jeg er stor fortaler for #MeToo-bevægelsen«, fortsætter Allen. »Jeg synes, at når de finder de folk, der chikanerer uskyldige kvinder og mænd, er det en god ting, de afslører dem. Men du ved, jeg burde være repræsentanten for #MeToo-bevægelsen. Fordi jeg har arbejdet i filmverdenen i 50 år. Jeg har arbejdet med hundredevis af skuespillerinder og ikke en eneste – de store, de kendte, dem, der lige er begyndt – har nogensinde antydet nogen form for uanstændighed overhovedet. Jeg har altid haft et skønt omdømme hos dem«.

»Det, der generer mig, er, at jeg bliver forbundet med dem. Folk, der er blevet anklaget af 20 kvinder, 50 kvinder, 100 kvinder for overgreb og overgreb og overgreb, og jeg, der kun blev beskyldt af én kvinde i en sag om forældremyndighed, der blev undersøgt og bevist usand, bliver jeg slået sammen med disse mennesker«.

Woody Allen er på trapperne med sin nye film ’A Rainy Day in New York’, men efter sagen indhentede den aldrende instruktør, har flere af filmens skuespillere taget afstand til samarbejdet. Som nævnt har Timothée Chalamet annonceret, han har doneret sin løn til Time’s Up, mens Selena Gomez efter sigende skulle have doneret en sum på over en million dollars (mere end hendes løn for filmen) til samme organisation. Elle Fanning har ligeledes udtalt, at hun fortryder sit engagement i filmen og opfordrer til Time’s Up-donationer.

Læs også: Instruktørlegende omdanner Harvey Weinstein-skandalen til horrorfilm

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af