‘Black Mirror’s Emmy-sejr er ganske usædvanlig

‘Black Mirror’s Emmy-sejr er ganske usædvanlig
'USS Callister'

Selvom Emmy-uddelingen først finder sted mandag den 17. september, er over 50 priser fra den omfangsrige prisuddeling allerede blevet uddelt i weekenden, da det kun er de største af priserne, der uddeles på mandag.

En af weekendens priser var for bedste film produceret direkte til tv, der gik til serien ‘Black Mirror’. Nærmere bestemt til afsnittet ‘USS Callister’, der var et af den fjerde sæsons lysende højdepunkter. ‘Black Mirror’ er som bekendt en antologiserie, hvor hvert afsnit fortæller en afsluttet historie, der giver de individuelle afsnit mulighed for at blive nomineret til årets tv-film.

Afsnittet følger Robert Daly (en fremragende Jesse Plemons), der arbejder i et computerspilfirma. I sin fritid har han skabt en ‘Star Trek’-lignende virtual reality-verden, hvor han selv er kaptajn på et rumskib. Han skaber kopier af sine kollegaer til spillet, ved hjælp af deres dna. Disse kopier lever med fuld bevidsthed, som var de virkelige mennesker, og har ét mål: At slippe ud af spillet, koste hvad det vil.

‘USS Callister’ vandt Emmy’en over blandt andet HBO-filmene ‘Fahrenheit 451’ og ‘The Tale’. Sidstnævnte var på vores liste over de bedste film i første halvdel af 2018.

Meget usædvanligt er det andet år i træk, at ‘Black Mirror’ hiver trofæet for bedste tv-film hjem. Sidste år var det tredje sæsons ‘San Junipero’, der vandt prisen.

Nogle har udtrykt utilfredshed over, at afsnit fra en serie kan blive indstillet til prisen, da de mener, at seriens generelle omdømme kan påvirke, hvordan juryen stemmer. Dette har dog ikke hæmmet afsnittet fra at blive nomineret til yderligere seks priser. Blandt andet er Jesse Plemons nomineret for bedste hovedrolle i en tv-film.

Alle afsnit af ‘Black Mirror’, inklusive ‘USS Callister’, kan ses på Netflix.

Læs også: Det bedste og værste i ‘Black Mirror’ sæson 4 – Fra sci-fi-gys til metaltrætte robothunde

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af