Den fulde rolleliste til Fenar Ahmads ‘Valhalla’ er… virkelig interessant

Den fulde rolleliste til Fenar Ahmads ‘Valhalla’ er… virkelig interessant
Reza Forghani som Quark i 'Valhalla'. (Foto: Kasper Tuxen)

Der var engang, hvor man altid klagede over, at de samme fire-fem skuespillere dominerede danske film, men den virkelighed er efterhånden en saga blot.

En af de instruktører, som har tænkt nyt og anderledes i castingen af sine film, er Fenar Ahmad, der for eksempel gav Gilli hovedrollen i debuten ‘Ækte vare’ og Branco fra MellemFingaMuzik en birolle i ‘Underverden’.

Fenar Ahmads næste projet er en stor filmatisering af Peter Madsens klassiske tegneserie om de nordiske guder, ‘Valhalla’, der får premiere 10. oktober næste år. Og også her har han tænkt ud af boksen. Vi har tidligere beskrevet, at den selvlærte Roland Møller skal spille den store rolle som Thor, og at musikproduceren Reza Forhani indtager sin første filmrolle som Quark. Men de overraskende castings fra musikmiljøet stopper ikke med Reza. Også Sanne Salomonsen har en rolle i filmen som Elle, personifikationen af alderdom og Udgårdslokes fostermor, som bruger feje tricks, da Thor brydes med hende.

Som Loke ses Dulfi al-Jabouri (‘R’, ‘Underverden’), mens Fenar Ahmads faste skuespiller Ali Sivandi har rollen som Skrymer. Også andre ‘Underverden’-skuespillere er med – Stine Fischer Christensen som Frigg og Jacob Lohmann som Tyr. Som Odin ses det nye navn Asbjørn Krogh Nissen, der i øvrigt kan opleves som skolelærer med fodlænke i den nye sæson ‘Klovn’.

De to måske mest centrale roller indtages desuden af helt nye navne, nemlig børnene Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth som Røskva og Tjalfe. Se hele castet herunder til ‘Valhalla’, der også har fået sine første stillbilleder, som kan ses længere nede. Vil man følge processen med at lave filmen, kan det i øvrigt anbefales at følge Fenar Ahmad, Roland Møller og Reza Forghani på Instagram.

Røskva – Cecilia Loffredo
Tjalfe – Saxo Moltke-Leth
Thor – Roland Møller
Loke – Dulfi Al-Jabouri
Quark – Reza Forghani
Odin – Asbjørn Krogh Nissen
Tyr – Jacob Lohmann
Frigg – Stine Fischer Christensen
Elle – Sanne Salomonsen
Balder – Andreas Jessen
Freja – Salome R. Gunnarsdóttir
Sif – Laura Jonsdottir
Skrymer – Ali Sivandi
Udgårdsloke – Uffe Lorenzen
Mor – Patricia Schumann
Far – Bjørn Fjæstad

Roland Møller som Thor. (Foto: Kasper Tuxen)
Cecilia Loffredo som Røskva. (Foto: Kasper Tuxen)
Asbjørn Krogh Nissen som Odin. (Foto: Kasper Tuxen)
Roland Møller som Thor med Dulfi al-Jabouri som Loke i baggrunden. (Foto: Kasper Tuxen)

Læs også: Stort interview – Fenar 2.0

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af