Reza får rollen som legendarisk jætte i Fenar Ahmads ’Valhalla’

Reza får rollen som legendarisk jætte i Fenar Ahmads ’Valhalla’
Reza sammen med Sivas i 2014, kort efter udgivelsen af 'd.a.u.d.a.', som Reza producerede. (Foto: Samy Khabthani)

I går annoncerede Fenar Ahmad på Instagram, at hans svære opfølger til smashhittet ’Underverden’ bliver en ambitiøs filmatisering af tegneserie og -filmklassikeren ’Valhalla’.

I samme ombæring røbede han, at Roland Møller skal spille Thor, og nu afslører instruktøren en anden og endnu mere opsigtsvækkende casting over for Soundvenue.

Rollen som Quark skal spilles af musikproduceren Reza Forghani, der især er kendt for sit stilskabende samarbejde med Sivas. Det bliver Rezas første filmrolle, om end han ikke er helt uvant med at have et kamera oppe i ansigtet. Han har nemlig tidligere været i centrum for dokumentarserien ’Reza og falafelbaren’ på DR.

Med valget af Reza begår Fenar Ahmad et veritabelt hattrick af overraskende musikcastings i sine spillefilm. Gilli spillede hovedrollen som Brøndbystrand-rapper i debuten ’Ækte vare’, mens Branco fra MellemFingaMuzik blev hentet ind som gangster til ’Underverden’.

Instruktøren har en mission om at bygge bro mellem det danske hiphopmiljø og dansk film, og han har da også instrueret musikvideoer for både Sivas, Gilli og MellemFinga, mens han for nylig lavede en reklame sammen med Jens Ole McCoy og Hans Philip fra Ukendt Kunstner. McCoy har da også skabt musikken til både ’Ækte vare’ og ’Underverden’.

I modsætning til Thor, Loke og mange af de andre figurer i ’Valhalla’-universet kan man ikke finde Quark i nordisk mytologi. Han blev opfundet til tegneserierne og blev siden en af de mest elskede figurer, der også fik sine egne avisstriber. Han er en lille, tyk og hugtandet jætteunge, der laver så meget ballade, at både jætterne og aserne udstøder ham.

Han finder dog sine første venner i Tjalfe og Røskva, som er i centrum for Fenar Ahmads film, og rollen som Quark er således en betragtelig birolle.

Læs også: Stort interview med Fenar Ahmad – »Jeg vil være dansk films Zlatan«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af