Edward Norton og Matt Damon snød brødrene Weinstein i pokerspil

Edward Norton og Matt Damon snød brødrene Weinstein i pokerspil
Edward Norton og Matt Damon i 'Rounders'.

Pokerfilmen ‘Rounders’ (på dansk ‘Sidste spil’), der kom frem i 1998, var et massivt biografflop, som blev hevet af plakaten efter blot tre ugers visninger på de amerikanske biograflærreder. Med det efterfølgende dvd-salg fik filmen dog mere medvind, og særligt hovedskuespillerne Edward Norton og Matt Damon gjorde sig bemærket med deres fremragende præstationer i rollerne som pokerspillerne Mike og Worm, hvis evner ved pokerbordet åbenbart ikke var rent skuespil, fortæller Norton i et nyt interview med The Ringer.

Op til produktionen havde Norton og Damon været under seriøs træning i det intense hasardspil og var blevet så dygtige, at de besluttede at teste deres evner over for de største filmmoguler i Hollywood: Bob og Harvey Weinstein. Det var dog ikke kun deres pokertalenter, der skulle afprøves, men også deres evner til at snyde i spillet, som skuespillerne havde planlagt at teste af.

Udover at blive bekendt med pokerspillets præmisser havde Norton og Damon nemlig fået undervisning i, hvordan man snyder i spillet ved at signalere til hinanden, hvilket de også benytter sig af i rollerne som Mike og Worm. Og ifølge Norton var de blevet så ferme i fupnummeret, at de regnede med at kunne narre Weisteinbrødrene:

»Vi var blevet ret gode, så vi overvejede, om vi skulle gøre det, og vi tænkte ‘fuck it, det er ligesom Harvey og Bobs spil, vi gør det’. Den aften spillede vi med Mike og Worms signalsystem, og det fungerede enormt godt. Matt fik de gode kort, og jeg hævede hele tiden indsatsen for derefter at folde. Da det var overstået, gik vi ud og snakkede det hele igennem«.

Det var de debuterende manuskriptforfattere David Levien og Brian Koppelman (som senere skrev hitserien ‘Billions’), der fik Damon og Norton til at blive udlært i poker(snyd) for at bringe autenticitet ind i filmens to hovedkarakterer. Hvis ikke skuespilkarrieren havde vist sig succesfuld for de to Hollywood-stjerner, kunne de måske have haft held med en karriere som bedrageriske pokerspillere.

Læs også: Matt Damon og Ben Affleck genforenes med film baseret på utrolig sand historie

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af