‘Klovn’ afsnit 5: Med chokerende dødsfald har Frank & Casper virkelig fundet formen

Hver uge går Thomas Spejlborg Sejersen i kødet på det nyeste afsnit i det længe ventede tv-comeback til 'Klovn'.
‘Klovn’ afsnit 5: Med chokerende dødsfald har Frank & Casper virkelig fundet formen
Frank og Mia i det nye afsnit, 'Tipo Napoli', af 'Klovn' sæson 7. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

(Spoiler alert: Læs først, når du har set femte afsnit i den nye sæson ‘Klovn’.)

Ugens Pivert (nu med ny betydning)

Nogle timer efter at have set endnu et fantastisk sæson 7-afsnit, der endegyldigt cementerer, at ’Klovn’ er tilbage i storform, er jeg stadig i en form for chok.

Jacob Vestergård er ikke iblandt os længere. Kongen af Caspers værste mareridt er borte. Pivert er død!

Derfor skal denne uges ’Ugens Pivert’, der plejer at referere til et lavpunkt i afsnittet, forstås langt mere seriøst – og i hvert fald ikke som noget positivt (selvom Casper hævder det). Piverts død er forfærdelig. Det er sæsonens hidtil mest skelsættende begivenhed.

Piverts historie sluttede, som den startede: Meget, meget tragisk. At dø som følge af en gemmeleg, og det endda spæret inde i sit levebrød og passion, kummefrysere, er simpelthen det mest Pivert-agtige nogensinde.

Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, men nostalgien overmander mig under alle omstændigheder.

Begravelsen, der ikke var Piverts. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Jeg tænker på første gang, jeg mødte dig. På Hovedbanegården, hvor du foreslog at tage en øl på Baronen og Baronessen og blev grint ud af Casper. Og senere den weekend, hvor Frank fiksede dig med ’Godfather of Drugs’.

Da du blev forladt af din elskede Bodil, men tog hende tilbage, efter hun blev kvalt i en kæmpeoliven – og skulle plejes, passes og skiftes som en kæmpebaby. Og du græd som pisket, da hun omkom i Hovdens snehelvede.

Og selv ikke i døden stopper hånen. Kollegaerne fra Køle-Møller skillinger sølle 200 kr. sammen til din bårebuket.

Casper siger, at du trak Frank ned, hvorefter han udråber ham som sin helt egen Pivert.

Og hvad med Frank, din bedste ven? Han kommer ikke til din begravelse – og bruger dit dødsfængsel til at opbevare 200 italienske Tipo Napoli-pølser. Men værst af alt så bruger han din død som en dårlig undskyldning for ikke at slå græs.

Der er kun ét lys i mørket. Og det er, at du tilsyneladende ikke er helt død endnu. Du har en klon derude. Din hemmelige ven, Bjarne (Jesper Riefensthal er en eminent, nærmest uhyggelig Jacob Weble-kopi), som du spottede fly med på Flyvergrillen, ligner dig, taler som dig – ja, måske er han faktisk en bedre udgave af dig. Lad os håbe, at vi ikke har set Bjarne for sidste gang.

R.I.Pivert!

Ugens medarbejder i Køle-Møller

I ugens afsnit sætter Køle-Arne (Arne Anton Faxkjær), Piverts chef, sig ved legendernes bord, hvor Mia, Pivert, Revisor-Kurt og Fætter Andreas også sidder.

Vi mødte Køle-Arne første gang til ’Piverts polterabend’. Og allerede dengang udmærkede han sig som en af de mest nævenyttige småpsykopater i ’Klovn’-universet. Han gav Pivert fri – og afslørede dermed hans polterabend – så han selv kunne spare udbetalingen af en dagsløn. Og nu forsøger han ved Gud at slå mønt på dødskummefryseren. Så meget for 15 års tro tjeneste.

Frank viser sig endelig som en rigtig ven, når han kalder idioten for »idiot« (tre gange) – og senere ringer og sviner ham til. Ærgerligt for Frank ender svineren med at give bagslag.

Ugens pinligste øjeblik

Den forkerte begravelse er pinlig, særligt fordi Frank nægter at gå uden sin påtalt dyre bårebuket, men hele setuppet var forudsigeligt. Tegnene var for tydelige (de kommer for sent, de kender ingen, Køle-Møller-holdet er der ikke), og vi kender formlen fra tidligere afsnit. Særligt frisk står det forkerte forældremøde fra afsnit 2, ’Baked Alaska’.

Det mest pinlige må derfor være Franks sabotage af Casper og Lenes ayahuasca-arrangement, herunder Chris-gate. Frank forveksler celebrityparrets nye macho-bodyguard og chauffør, Chris (Christian Pedersen), med Shaman Chris (Lado Hadzic). Forvekslingen er en klassisk komisk grundrutine. Og præsenteres bedst med et hårdt slag i maven!

Caspers spirituelle seance bliver afbrudt. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Franks optrin får alvorlige konsekvenser for Lene og Casper. Hun bliver indlagt (på psyk må vi formode), men han er særligt hårdt ramt, har efter sigende aldrig været så bange i sit liv:

»Inde i mit hoved, kraftedeme, så tror jeg, at jeg ser Pivert. Pivert står som sådan en konge af et land og siger grande, grande, grande, grande, lige ind i hovedet på mig. Sådan: GRANDE, GRANDE, GRANDE, GRANDE, GRANDE. Mens folk jubler, ikke? Så siger jeg: Hold dog kæft, Pivert. Og så buher folk af mig. Fanme godt, han er død, Pivert!«.

Bundlinjen

Piverts død foreviger ’Tipo Napoli’ og gør det til et afsnit, vi sent vil glemme. Men det bør også huskes for meget andet: Caspers klarsyn (Frank er hans Pivert!), Chris-gate og Franks nye tælle-til-tre-rutine.

De gode tendenser fra ’Baked Alaska’ og sidste uges ’Klovn’-mesterværk ’Slikræven’ fortsætter. Halvvejs i sæson 7 har Hvam og Christensen for alvor fundet formen.

Læs også: Ét billede i det nye ‘Klovn’ var for grov kost til TV 2

Læs også: Anmeldelse af ‘Klovn’ afsnit 4 – ‘Slikræven’ kan måle sig med de bedste gennem tiden

Tv-serie. Forfattere: Frank Hvam og Casper Christensen. Medvirkende: Frank Hvam, Casper Christensen, Mia Lyhne, Lene Nystrøm, Arne Anton Faxhøj, Christian Pedersen, Jesper Riefensthal. Spilletid: ca. 25 min.. Premiere: Ude som snigpremiere på TV 2 Play, vises på TV 2 10. september
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af